.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΟ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Ο ΟΗΕ ;;;

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ 
Κάνει λόγο για μαύρη τρύπα 230.000.000$ και αδυναμία καταβολής ακόμη και της μισθοδοσίας των εργαζομένων !!!


Aίσθηση προκάλεσε η επιστολή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προς το προσωπικό, σύμφωνα με την οποία ο διεθνής οργανισμός βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας!

Όπως υπογράμμισε στην επιστολή του ο Γκουτέρες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς παρουσιάζει μια «τρύπα» 230.000.000 δολαρίων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τα «τελευταία ταμειακά αποθέματά του να έχουν εξαντληθεί ως το τέλος του μήνα»!

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, τα προβλήματα ρευστότητας του ΟΗΕ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πολλά κράτη-μέλη είναι... κακοπληρωτές.

«Μέχρι σήμερα, τα κράτη-μέλη έχουν καταβάλει μόνο το 70% του συνολικού ποσού που χρειάζεται για τις δραστηριότητες που έχουν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό του 2019» σημειώνει ο Γκουτέρες, διευκρινίζοντας ότι «έγραψε στα κράτη-μέλη στις 4 Οκτωβρίου για να τους εξηγήσει ότι οι δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο». Οπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να μπορέσει ο διεθνής οργανισμός να εγγυηθεί την καταβολή των μισθών ως το τέλος του έτους στους περίπου 37.000 εργαζομένους στη γραμματεία του ΟΗΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Γκουτέρες πρότεινε την αναβολή διασκέψεων και συνόδων, και την αναθεώρηση προς τα κάτω των παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για περιορισμό των επίσημων ταξιδιών, αναβολή προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών και εξοικονόμηση ενέργειας. Αναφερόμενος εμμέσως στις χώρες που δεν καταβάλλουν τη συνδρομή τους ή έχουν καθυστερήσει την καταβολή της, δημιουργώντας προβλήματα στα ταμειακά αποθέματα του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες τόνισε στην επιστολή του ότι «σε τελευταία ανάλυση, τα κράτη-μέλη ευθύνονται για την οικονομική υγεία του οργανισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ για την περίοδο 2018-2019, πέρα από τις πιστώσεις για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, προσεγγίζει τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ καταβάλλουν το 22% του συνολικού ποσού.

πηγη

3 σχόλια :

  1. Αν ο ΟΗΕ ήταν σωστός και όχι χειραγωγούμενος όλοι θα ήθελαν την ύπαρξή του. Όταν ο μεγάλος αδελφός τον χρησιμοποιεί για να υλοποιεί τις απάτες του κανείς δεν ενδιαφέρεται για την διάσωση ενός Οργανισμού που δεν εκφράζει αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο ΟΗΕ ήταν σωστός και όχι χειραγωγούμενος όλοι θα ήθελαν την ύπαρξή του. Όταν ο μεγάλος αδελφός τον χρησιμοποιεί για να υλοποιεί τις απάτες του κανείς δεν ενδιαφέρεται για την διάσωση ενός Οργανισμού που δεν εκφράζει αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο ΟΗΕ ήταν σωστός και όχι χειραγωγούμενος όλοι θα ήθελαν την ύπαρξή του. Όταν ο μεγάλος αδελφός τον χρησιμοποιεί για να υλοποιεί τις απάτες του κανείς δεν ενδιαφέρεται για την διάσωση ενός Οργανισμού που δεν εκφράζει αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates