Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

200.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!Ακόμα έχεις αμφιβολίες τι θα γίνουν τα χιλιάδες ακίνητα των πλειστηριασμών ;;;


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται για την αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα από Γερμανούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο Μάριος Χριστοδούλου, διευθύνων σύμβουλος της Ferimmo, Start Up ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Βερολίνο, η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτομική διαδικτυακή πλατφόρμα (ferimmo.de/en) για την προώθηση αποκλειστικά ελληνικών ακινήτων στο εξωτερικό με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες.

Όπως επισημαίνει, «με βάση τόσο τις δικές μας έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαιώνονται και από άλλες μελέτες, υπάρχουν άνω των 200.000 Γερμανών που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για ελληνικά ακίνητα. Στην ετήσια μελέτη των εταιρειών Fewo-direkt (μέλος του ομίλου Expedia-Homeaway) και Engel &Völkers (διεθνές δίκτυο μεσιτικών γραφείων), η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 10 κορυφαίων προτιμήσεων των Γερμανών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξοχικό εκτός Γερμανίας. Είναι μια αγορά, η οποία ξεπερνά τα 11 δισ ευρώ».

Ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος είναι και δημιουργός της πλατφόρμας, προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο με εμπειρία περίπου 19 ετών σε διευθυντικές θέσεις στη Γερμανία, από τα οποία τα τελευταία 10 ως Country Head. «Τα τελευταία χρόνια πριν την οικονομική κρίση (2005-2010) είχα παρατηρήσει μια αυξανόμενη ζήτηση από Γερμανούς σε στεγαστικά δάνεια για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα» εξηγεί και προσθέτει:

«Λόγω της οικονομικής κρίσης το ενδιαφέρον μειώθηκε το διάστημα 2011-2015, αλλά στην συνέχεια αυξήθηκε, ειδικά την τελευταία τριετία από 2016 μέχρι τώρα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτό και η έντονη προβολή εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης και στην συνέχεια μέσω των ΜΜΕ της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας καθώς και των ευκαιριών για επενδύσεις μεταξύ άλλων στην αγορά ακινήτων.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates