Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΤΟ ΕΠΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΣΩΣΙΒΙΟ» ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ MALL !!!

ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ LAMDA ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ MALL...
Δείτε σχετικά και εδώ:Το «σωσίβιο» της ΕΤΕ για τη νομιμοποίηση του The Mall Athens

Δύο μέτρα και δύο σταθμά χρησιμοποιεί η Εθνική Τράπεζα έναντι των οφειλετών της.
Η συνήθης πρακτική έναντι των κακοπληρωτών είναι να υλοποιεί τη διαδικασία πλειστηριασμού όταν το δάνειο έχει καταστεί «κόκκινο» μετά από 90 ημέρες ή στην καλύτερη περίπτωση να προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής για να γίνει εκ νέου το δάνειο ενήμερο.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη καλύτερη πρακτική για κάποιους πελάτες οι οποίοι παρότι δεν έχουν καταβάλει ούτε μια δόση αποπληρωμής του δανείου τους.

Ο πιστωτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Εθνική Τράπεζα έδωσε πίστωση χρόνου 16 ετών στο Δήμο Αμαρουσίου, βάζοντας πανωτόκια με αποτέλεσμα το δάνειο να διπλασιαστεί.
Η αρχική οφειλή των 16,5 εκατ. ευρώ έγινε 27 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δανεισμός από το Δήμο Αμαρουσίου έγινε για την απόκτηση έκτασης 25 στρεμμάτων της ΕΤΕΒΑ το 2003 και η υπόθεση κλείνει ουσιαστικά μετά από 16 χρόνια αλλά έτρεχαν οι τόκοι χωρίς ο Δήμος να αν
ησυχεί για την οφειλή καθώς ποτέ δεν ζήτησε ρύθμιση του χρέους. 

Η τακτική της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αμαρουσίου ήταν η πιο ενδεδειγμένη στην περίπτωση αυτή καθώς λειτούργησε ως «σωσίβιο» για τη Lamda Development, η οποία θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος των 27 εκατ. ευρώ.

Η δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία πολύ καλή συμφωνία καθώς το κόστος αποπληρωμής του δανείου δεν θα πέσει στις πλάτες των δημοτών.

Όμως για τη Lamda Development η τακτική της Εθνικής Τράπεζας αποδεικνύεται ευεργετική διότι η υπόθεση κλείνει τη στιγμή που πρέπει καθώς η έκταση θα χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή ως κοινόχρηστος χώρος για τη νομιμοποίηση του The Mall Athens.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση της εισηγμένης να αγοράσει όμορο ακίνητο συνολικής αξίας 11 εκατ. ευρώ με σκοπό να συμπληρωθεί η έκταση που χρειάζεται η Lamda Development.

Πάντως στην περίπτωση που η Εθνική Τράπεζα είχε κινήσει τις διαδικασίες είσπραξης του τραπεζικού δανεισμού ύψους 16,5 εκατ. ευρώ από τον επόμενο χρόνο της εκταμίευσης θα ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση η τακτοποίηση του The Mall.

Τα 16 χρόνια καθυστέρησης από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας έναντι των οικονομικών απαιτήσεων του Δήμου Αμαρουσίου προβάλλει ως η χρυσή ευκαιρία για το εμπορικό κέντρο που ήταν στον… αέρα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Τέλος να σημειωθεί ότι μέσα στον Οκτώβριο θα συζητεί αγωγή της Εθνικής Τράπεζας κατά του Δήμου για την οφειλή η οποία όμως πιθανότητα δεν θα φτάσει στο ακροατήριο λόγω της παρέμβασης της Lamda που ανέλαβε την υποχρέωση εξόφλησης.

Έτσι για το Lamda το κόστος νομιμοποίησης του The Mall Athens θα αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates