.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ OI "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ" !!!

Η ALPHA BANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΤΟ 50% ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΑΣ "ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΑΛΙΟΙ"
Στο σφυρί οι Πεταλιοί του Εμπειρίκου !!!

Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Τα χρόνια που οι rich and famοus επισκέπτονταν τα νησάκια Πεταλιοί στο νότιο Ευβοϊκό ανήκουν στο παρελθόν.

Το μεγαλύτερο μέρος από το σύμπλεγμα των 10 μικρών νησιών, ιδιοκτησίας της οικογένειας Εμπειρίκου, βγαίνει στον πλειστηριασμό στις 20 Νοεμβρίου 2019 με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Από τα συγκεκριμένα νησάκια και τις πολυτελείς επαύλεις της οικογένειας Εμπειρίκου στο Μεγάλο Πετάλι, στη δεκαετία του 1960, πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ. Στο νησάκι φιλοξενήθηκαν εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλας, η Γκρέτα Γκάρμπο.

Μάλιστα, η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, και ο αδελφός της, Κλοντ, γοητευμένοι και λάτρεις της μοναδικής ομορφιάς των συγκεκριμένων νησίδων, αγόρασαν στη δεκαετία του 1980 μία μεγάλη έκταση στο Μεγάλο Πετάλι και δημιούργησαν ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής οίκημα.


Η έκταση αυτή μαζί με τα κτίσματα αγοράστηκε το 2016 από την κόρη του Γιώργου Δαυίδ, Νίκολα, και τον Ισπανό σύζυγό της, Κλεμέντε Πινέδο.

Όπως αναφέρει η έκθεση πλειστηριασμού της 20ής Νοεμβρίου, η έκταση βγαίνει στο σφυρί για ποσό οφειλής 1.026.055 ευρώ, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορά το 50% των μετοχών της εταιρείας «Kτήμα Πεταλιοί», με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με πρώτη τιμή προσφοράς στα 2.700.000 ευρώ. Η τράπεζα στρέφεται κατά του κ. Μαρή Εμπειρίκου για ποσό, όπως αναφέραμε, 1.026.055 ευρώ.

Στο σφυρί θα βγουν τρεις τίτλοι μετοχικών δικαιωμάτων της εταιρείας, που συστάθηκε το 1937, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 23.499 ονομαστικές κοινές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 59,09 ευρώ η καθεμιά.

Tο σύνολο των μετοχών της εταιρείας είναι 46.998 και η αξία των μετοχών που κατασχέθηκαν εκτιμήθηκε στα 4.050.000 ευρώ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates