Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ "ΚΑΗΚΕ" ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ !!!


Σε πολυετή δικαστική αντιδικία με την Εθνική Τράπεζα ο Γρηγόρης Ψαριανός

Τι γράφει το businessdaily.gr :

«Θύματα» των δανείων με ρήτρα ελβετικού φράγκου δεν ήταν μόνο χιλιάδες απλοί πολίτες, αλλά και προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Ψαριανού, δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού που υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής (από το 2007 έως το 2019) με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με την ΝΔ, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Ο κ. Ψαριανός, όπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη δήλωση πόθεν έσχες, έλαβε το 2008 από την Εθνική Τράπεζα δάνειο 20ετούς διάρκειας με ρήτρα ελβετικού φράγκου, ύψους 271.955,30 ευρώ ( 408.000 ελβετικά φράγκα).

Δέκα χρόνια αργότερα, το υπόλοιπο του δανείου εμφανίζεται «φουσκωμένο» στα 374.959,89, δηλαδή σχεδόν κατά 38%, καθώς το ελβετικό νόμισμα ανατιμήθηκε με «εκρηκτικό» τρόπο έναντι του ευρώ.

Ο κ. Ψαριανός βρίσκεται σε πολυετή αντιδικία με την τράπεζα, όπως και πολλοί άλλοι δανειολήπτες.

Όπως σημειώνεται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης,

«Το δάνειο είχε δοθεί με ρήτρα Ελβετικού Φράγκου και έχει αρχικώς επιδοθεί (7.10.2011) προς το εν λόγω τραπεζικό ίδρυμα Εξώδικη Διαμαρτυρία - Δήλωση Συμψηφισμού λόγω της αδικοπρακτικής και αθέμιτης εμπορικής πρακτικής της, από την οποία υπέστην ζημία και στη συνέχεια Αγωγή (17.07.2013), η οποία δεν έχει ακόμη εκδικαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates