Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΟΖ...ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ...ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Τοπικές κλαδικές συμβάσεις, με όρους διαφορετικούς και μισθούς χαμηλότερους από αυτούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου σε εθνικό επίπεδο, έρχονται μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
Ενώ έρχονται εξαιρέσεις στις κλαδικές συμβάσεις και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις !!!
Τι μεταδίδει το insider.gr :

Τη δυνατότητα εξαίρεσης από την εφαρμογή των όρων των κλαδικών συμβάσεων εργασίας θα έχουν στο εξής όσες επιχειρήσεις εμφανίζουν οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Αυτό προβλέπει διάταξη που θα ενταχθεί στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα αφορά μόνο τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που παρά τα προβλήματα, δεν έχουν προβεί σε απολύσεις.

Στόχος της διάταξης είναι να δοθεί η δυνατότητα επιβίωσης στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος τους.

Η εξαίρεση θα αφορά επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, είναι υπερχρεωμένες ή σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, ή βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αμείβουν τους εργαζόμενους τους με μισθούς κατώτερους από αυτούς που προβλέπονται για το σύνολο του κλάδου.

Η εν λόγω διάταξη θα προβλέπει ότι η κλαδική ή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας θα υπερισχύσει σε περίπτωση συρροής με ομοιοεπαγγελματική συλλογική σύμβαση εργασίας, όταν η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε καθεστώς συνδιαλλαγής ή πτώχευσης ή εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Προϋπόθεση (για μη εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης) θα είναι η επιχείρηση να μην μειώσει θέσεις εργασίας και να μην χορηγεί μισθούς που υπολείπονται των κατώτατων ορίων.

Μάλιστα αν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας υπάρχουν σύνθετα τοπικά προβλήματα, οι τοπικές επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρούν στην υπογραφή τοπικής κλαδικής, με όρους διαφορετικούς και μισθούς χαμηλότερους από αυτούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυνατότητα εξαίρεσης από την κλαδική σύμβαση θα δίνεται και μετά από συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για περιοχές με υψηλή ανεργία, νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates