Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!Κάποιοι που ονειρεύονταν μετεκλογικές "απογειώσεις" ...βλέπουν πλέον την ανώμαλη "προσγείωση" στην οδυνηρή πραγματικότητα

Καταιγίδα σαρώνει πάλι το χρηματιστήριο, εξανεμίζοντας κεφαλαιοποιήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι τραπεζικές μετοχές βυθίζονται σε δίνη πιέσεων, ακολουθούμενες από πολλά εμποροβιομηχανικά blue chips. Το κλίμα στην αγορά επιδεινώνεται, το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται και οποιαδήποτε πρόβλεψη για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ γίνεται άκρως επισφαλής. Ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται τα τελευταία λεπτά.

Η συνολική εικόνα στο ταμπλό δείχνει ότι η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου έχει πλέον ολοκληρωθεί και η αγορά μπαίνει πάλι σε φάση διόρθωσης, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό βάθος και χρονική διάρκεια.

Αρνητικός καταλύτης η περιρρέουσα αβεβαιότητα όσον αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της για φορολογικές ελαφρύνσεις με παράλληλη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, τόνωση των επενδύσεων και επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.


Με εύλογο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής του επόμενου 12μηνου, δίνοντας απαντήσεις και σε ερωτήματα σχετικά με το φορολογικό και τα επενδυτικά κίνητρα.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει η αγορά και τα θέματα των σχέσεων με τους Ευρωπαίους δανειστές, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συναινέσουν σε μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να δεχθούν μειώσεις φόρων τις οποίες έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates