Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ΙΣΧΥΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ !!!

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ NOMURA ΚΑΙ JP MORGAN ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝ
Στο σφυρί θα βγουν όπως όλα δείχνουν σίγουρα οι ύψους 2,2 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές !!!


Σφήνα στο σχεδόν έτοιμο deal της Pimco για την τιτλοποίηση έως 2,2 δισεκ. ανεξόφλητων της ΔΕΗ από J P Morgan και Nomura


Ενώ το σχήμα Pimco – Qualco εδώ και ένα χρόνο έχει πλήρως προετοιμαστεί για την τιτλοποίηση των 2,2 δισεκ. ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς την ΔΕΗ….νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την τιτλοποίηση έχει δείξει η αμερικανική J P Morgan και η Ιαπωνική Nomura. 

Βέβαια από ότι φαίνεται το σχήμα Pimco και Qualco ζητάει να ομογενοποιηθεί όλη η τιτλοποίηση ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο 2019.

Από την τιτλοποίηση θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν 400-450 εκατ ενισχύοντας σημαντικά την ρευστότητα της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ η J P Morgan και η Nomura προτείνουν τμηματοποίηση της τιτλοποίησης να σπάσει δηλαδή σε ανεξόφλητες και ενήμερες υποχρεώσεις καθώς όπως υπολογίζουν θα μπορούσε η ΔΕΗ να συγκεντρώσει έως και 50 εκατ περισσότερα από την ομογενοποίηση της τιτλοποίησης. 

Ωστόσο εάν αποφασιστεί να υπάρξει τμηματική τιτλοποίηση θα είναι αδύνατο να υπάρξουν προσφορές άμεσα θα απαιτηθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι η πρόταση της Pimco είναι άμεσα υλοποιήσιμη για την τιτλοποίηση της ΔΕΗ. 

Εν τω μεταξύ το σχέδιο για τον ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή την πώληση στρατηγικού ποσοστού σε επενδυτή θα πρέπει να αξιολογηθεί με μεγάλη προσοχή αφενός γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει από την ΔΕΗ μια διαδικασία αποτίμησης και στρατηγικής απόφασης για το εάν θα συμπεριληφθούν και άλλα περιουσιακά στοιχεία στην ιδιωτικοποίηση. 

Με βάση την σημερινή του χρηματοοικονομική εικόνα το μέγιστο που θα μπορούσε να επιτευχθεί για το 51% του ΔΕΔΔΗΕ είναι 120 εκατ. 

H κυβέρνηση θα ήθελε να υπάρξει μια γενναία επαναδιαπραγμάτευση της ΔΕΗ με τις δανείστριες τράπεζες ώστε να υπάρξει αναδιάρθρωση δανείων αλλά κάτι τέτοιο προσκρούει στην άρνηση των τραπεζών.

Υποσημείωση

Φαίνεται ότι το υπουργείο Ενέργειας δεν βλέπει με θετική ματιά τις κινήσεις συγκεκριμένου Έλληνα επιχειρηματία με ισχυρή παρουσία στην ενέργεια.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates