Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

ΔΑΝΙΑ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ+ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ;;;
Στην Ελβετία το "πείραμα" των αρνητικών επιτοκίων φαίνεται να καθιερώνεται δίνοντας σε θεσμικούς πελάτες δάνεια με μηδενικά-αρνητικά επιτόκια !!!
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/blog-post_452.html

Η παγκόσμια τάση για μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια έφθασε σε ένα ακόμη ορόσημο: Μία τράπεζα της Δανίας πληρώνει τους αγοραστές κατοικιών για να πάρουν στεγαστικό δάνειο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η τράπεζα Jyske Bank A/S, η τρίτη μεγαλύτερη της Δανίας, ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ένα επιτόκιο -0,5% για τα στεγαστικά δάνειά της, προ προμηθειών. Εν τω μεταξύ, η Nordea Bank προσφέρει 30ετή στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο μόλις 0,5%.

Η επί σειρά ετών χαλαρή νομισματική πολιτική έχει συμπιέσει τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο, κάτι που είναι πιο έντονο στην Ευρωζώνη, όπου το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων υποχώρησε τον Ιούνιο στο 1,65%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2000 που άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων ανερχόταν στο 3,08% φέτος τον Ιούνιο, υψηλότερο κατά 0,11 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με ένα χρόνο πριν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates