Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

SPIEGEL: Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ QE !!!

ΥΠΕΡ ΤΟΥ QE ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΝΤΡΑΓΚΙ
Την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων σχεδιάζει ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με το Spiegel, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες.O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σχεδιάζει να επανεκκινήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από τον Νοέμβριο για να στηρίξει την ευάλωτη οικονομία της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας που επικαλείται το Spiegel.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Ντράγκι ελπίζει πως η κίνηση θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο και τους καταναλωτές να αυξήσουν τις δαπάνες.

Η θητεία του κ. Ντράγκι λήγει στις 31 Οκτωβρίου και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει επιλεγεί για να τον αντικαταστήσει. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για να εγκρίνει την υποψηφιότητα της στις 17 με 18 Οκτωβρίου.

Η ΕΚΤ εξετάζει επίσης να καταστήσει πιο ακριβό το «πέναλτι» που πληρώνουν οι τράπεζες για να παρκάρουν τα χρήματα τους στη Φρανφκούρτη, μειώνοντας περαιτέρω το επιτόκιο καταθέσεων, ανέφεραν οι πηγές στο Spiegel. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το επιτόκιο καταθέσεων είναι αρνητικό, στο -0,4%.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates