Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ" ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Από το παλαιότερο δόγμα του μηδενικού κουρέματος...σε πιο ρεαλιστικές+βιώσιμες λύσεις !!!

Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

H μεγάλη καθυστέρηση των τραπεζών στην ουσιαστική αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων κατά τη διάρκεια της κρίσης όχι μόνο δεν φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά αντίθετα στις περισσότερες των περιπτώσεων τα υποχρεώνει να προχωρήσουν τελικά σε ακόμη μεγαλύτερα -άμεσα ή έμμεσα- «κουρέματα» υπολοίπων.

Αυτό διαπιστώνουν παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι θεωρούν παράλληλα πως όσο το «σίριαλ» των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων συνεχίζεται, τόσο δυσκολότερα η πραγματική οικονομία θα καταφέρει να μπει σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστός παράγοντας της αγοράς:

«Οι τράπεζες, κατά τη διάρκεια της κρίσης, αντί να προχωρήσουν σε γρήγορο ξεκαθάρισμα της κατάστασης -όποιο κι αν ήταν αυτό- όχι μόνο έκλεισαν την κάνουλα της πρόσθετης χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα τις επιβάρυναν και με υψηλά επιτόκια. Το αποτέλεσμα είναι οι εταιρείες αυτές να μη διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα προκειμένου να ανακάμψουν και το ύψος των δανειακών τους υποχρεώσεων να ανεβαίνει γρήγορα χρόνο με τον χρόνο, λόγω του ανατοκισμού.

Όταν για παράδειγμα ακούτε περί δανειακών ανοιγμάτων εταιρειών ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ, να υπολογίζετε πως πάνω από τα μισά αφορούν τόκους και όχι χρεολύσια. Έτσι, όταν έρχεται τελικά η ώρα για την τελική διευθέτηση του θέματος, δεν θα πρέπει κάποιοι να εκπλήσσονται όταν μιλάμε για πολύ μεγάλα ποσοστά κουρέματος υπολοίπων. Οι τράπεζες κυρίως διαγράφουν τόκους, που άλλωστε δεν θα μπορούσαν ποτέ να εισπράξουν.


Απλά, ενώ στις αρχές της κρίσης ξεκίνησαν με το δόγμα του μηδενικού κουρέματος, τώρα επιδεικνύουν ρεαλιστικότερη στάση, καθώς η αναβολή του προβλήματος έχει φτάσει στο μη περαιτέρω».

Παράπονα επίσης εκφράζονται από επιχειρηματίες και για τη στάση τραπεζών απέναντι σε εταιρείες που ήταν ενήμερες ή τέλος πάντως έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να είναι.

Βασικός μέτοχος εισηγμένης εταιρείας δηλώνει στο Euro2day.gr: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης όχι μόνο πληρώναμε υψηλότατους τόκους, αλλά καταφέρναμε να μειώνουμε ως ένα βαθμό και το υπόλοιπο των δανείων μας. Είχα βάλει και προσωπικά μου λεφτά γι’ αυτό τον λόγο. Διαπιστώναμε ωστόσο πως όσα περισσότερα χρήματα επιστρέφαμε, τόσο ο κλοιός της χρηματοδότησης έκλεινε αντί να ανοίγει, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μη διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση να υλοποιήσει πωλήσεις που της ζητούσαν οι πελάτες της. Φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι τελικά επιζήμιο, τόσο για την εταιρεία όσο και για τις πιστώτριες τράπεζες».


Περισσότερα στο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates