Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ;;; ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !!!

ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 900.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ
Κατά τ΄άλλα ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια...

Τελειώνει μαζί με τις προγραμματικές δηλώσεις το άτυπο μορατόριουμ που έχει στην διάθεση της η κυβέρνηση για να παρουσιάσει την πολιτική των ελαφρύνσεων των 6 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, πριν οι δανειστές κλιμακώσουν τις πέσεις για νέα δημοσιονομικά μέτρα με τον προϋπολογισμό του 2020.


Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολα για την ελληνική πλευρά να αποφύγει την λήψη συμπληρωματικών μέτρων στην οικονομία από τη στιγμή που οι θεσμοί εμφανίζονται βέβαιοι ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρούς δημοσιονομικούς κινδύνους. 

Ότι δηλαδή χωρίς νέες παρεμβάσεις 900 εκατ. ευρώ η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2020 είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των στόχων για την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5%. 


Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με τον Κλάους Ρέγλινγκ του ESM υπήρξε μία πρώτη συμφωνία να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι το επόμενο διάστημα, όπου οι συζητήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Είναι σαφές ότι όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα περάσουν από το μικροσκόπιο των πιστωτών και για το λόγο αυτό ο επικεφαλής του ESM ζήτησε όλες οι αλλαγές να είναι πλήρως κοστολογημένες και να συνοδεύονται από συγκεκριμένες χρηματοδοτικές προτάσεις ιδιαίτερα εφόσον υπάρχουν αναφορές για κάλυψη των φοροελαφρύσεων μέσα από περιστολές κρατικών δαπανών. 

Οι όποιες παρατηρήσεις από τους θεσμούς θα γίνουν επί του τελικού κοστολογημένου κειμένου του νομοσχεδίου το οποίο γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να είναι έτοιμο στα βασικά του σημεία για να μπορέσει να σταλεί στις Βρυξέλλες. 

Η κυβέρνηση δίνει όλο το βάρος στις αναπτυξιακές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου όπως είναι αυτές για την Golden Visa και το Leasing των αυτοκινήτων και οι οποίες έχουν δημοσιονομικά ουδέτερο πρόσημο. 

Ο κύκλος επαφών της κυβέρνησης με τους αξιωματούχους των Βρυξελλών ολοκληρώνεται με την σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Χρήστος Σταικούρας με τον εκπρόσωπο του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο. 

Όλοι πάντως οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ θα βρίσκονται σήμερα στο Λαγονήσι για το συνέδριο του Economist και από εκεί αναμένεται να στείλουν τα μηνύματά τους στην νέα κυβέρνηση για τους κινδύνους που κρύβουν οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις αλλά και η μη εφαρμογή των συμπεφωνημένων.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates