Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ: ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ !!!

ΗΔΗ ΟΙ ΜΕΡΚΕΛ+ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ
Κατά τ' άλλα ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια...


Σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις δεσμεύσεις από την 3η αξιολόγηση που εκκρεμούν έχει προγραμματιστεί για σήμερα 11 Ιουλίου στο μέγαρο Μαξίμου, η πρώτη που θα πραγματοποιήσει το οικονομικό επιτελείο υπό τον πρωθυπουργό.

Κατά τις πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστούν λεπτομέρειες, σε συνάρτηση με το κόστος των μέτρων που φτάνει τα 6 δισ. ευρώ, για τη μείωση από το 2020 του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μεσαίες ιδιοκτησίες αλλά και του εισαγωγικού συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Ακόμη θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν τη σταδιακή μείωση, σε ορίζοντα τετραετίας, των συντελεστών του ΦΠΑ αλλά και διορθωτικές κινήσεις στις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία περισσότεροι από 170.550 οφειλέτες έχουν μέχρι στιγμής υπαχθεί στις 120 δόσεις της εφορίας ρυθμίζοντας χρέη 1,478 δισ. ευρώ με τις εισπράξεις για τον προϋπολογισμό να διαμορφώνονται σε περίπου 120 εκατ. ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιχειρεί από χθες να ανοίξει νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει το πράσινο φως για την κατάθεση του νομοσχεδίου προτείνοντας λύσεις ή ακόμη και ισοδύναμα που θα χρηματοδοτήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης.

Η σπουδή του μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες νομοσχέδιο με νέες ελαφρύνσεις έχει ενοχλήσει τους δανειστές, αφού θεωρούν ότι πρόκειται για μια νέα μονομερή ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας που παραβιάζει το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας και ως εκ τούτου θέτει σε κίνδυνο την επόμενη δόση ύψους 644,4 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA’s, SMP’s). 

Αρνητικοί είναι οι δανειστές και στο σενάριο για βελτιωτικές κινήσεις στις 120 δόσεις λόγω της πάγιας θέσης τους για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, ότι επηρεάζουν αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών στην Ελλάδα και αυξάνουν αντί να μειώνουν τη δεξαμενή με τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Εντελώς διαφορετική άποψη έχουν οι πιστωτές και στο θέμα της υιοθέτησης χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ στα προϊόντα βασικής διατροφής, στα εστιατόρια και στις υπηρεσίες εστίασης, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει ακόμη πολύ δρόμο ώστε μέτρα σαν και αυτά να φανούν ότι κάνουν τη διαφορά στην τσέπη των Ελλήνων καταναλωτών.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates