Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΤΟ ΣτΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ !!!

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
Και κανείς δεν έχει απαντήσει από την ΕΤΕ τι έγιναν τα λεφτά του ΛΕΠΕΤΕ, και βρέθηκαν ζημιωμένοι οι συνταξιούχοι της τράπεζας αλλά και οι Έλληνες φορολογούμενοι που επιβαρύνονται αρχικά μέρος τους κόστους και μετά ολόκληρη ουσιαστικά την πληρωμή της πετσοκομένης(για τους συνταξιούχους της ΕΤΕ) επικούρησης !!!
Μόνη κερδισμένη ,και ας κάνει την θιγμένη, η Εθνική Τράπεζα γιατί δεν ήθελε να πληρώσει τίποτα !!!Έχασε η Εθνική στο ΣτΕ, πληρώνονται οι συνταξιούχοι!


Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Εθνικής Τράπεζας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να πληρωθούν, εκτός απροόπτου αύριο, συνολικά επτά επικουρικές συντάξεις στους 16.500 συνταξιούχους της τράπεζας, που έμεναν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απορριπτική απόφαση ύστερα από πολύωρη συζήτηση, όπου έγινε πρόσθετη παρέμβαση από πλευράς συνταξιούχων από το δικηγόρο Ιωάννη Κυριακόπουλο. Η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η τράπεζα εναντίον των δύο υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα πληρώνονται οι συντάξεις δικαιούχων ΛΕΠΕΤΕ από το ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑΕΠ), αναμένεται να συζητηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Εάν η τελική απόφαση του ΣτΕ είναι απορριπτική για την αίτηση αναστολής που έχει ασκήσει η τράπεζα, θα ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, η οποία προβλέπει καταβολή επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ, με ετήσια επιβάρυνση της τράπεζας ύψους 40 εκατ. ευρώ, την πρώτη πενταετία και ποσού που θα προσδιορισθεί με βάση αναλογιστική μελέτη για τη συνέχεια.

Οι συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν κανονικά αύριο έξι αναδρομικές συντάξεις για το 2019 και τη σύνταξη του Ιουλίου. Η Εθνική δεν είχε εκταμιεύσει την Παρασκευή, ως όφειλε, το ποσό των 36 εκατ. ευρώ για να γίνουν κανονικά οι πληρωμές αύριο, αλλά μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ είναι υποχρεωμένη να το κάνει, ώστε και το ΕΤΕΑΕΠ να πιστώσει τους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οργή Πετρόπουλου

Οι νομικοί ελιγμοί της διοίκησης της Εθνικής προκάλεσαν οργισμένη αντίδραση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου. Μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για «παιχνίδια» που «δεν θα περάσουν» και «ο κόσμος θα πάρει τις συντάξεις».

«Είναι ανήκουστο», υπογράμμισε, «ότι στα επιχειρήματά της η Εθνική αναφέρει ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε πριν τις εκλογές. Δεν ήθελαν να νομοθετήσουμε γιατί πίστευαν ότι αν έρθει η ΝΔ ποτέ δεν θα λύσει το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στο διευθύνοντα σύμβουλος της Εθνικής, Παύλο Μυλωνά, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Είναι ντροπή που βγήκε διευθύνων σύμβουλος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παίζει παιχνιδάκια εναντίον της κυβέρνησης στη βάση μίας κουμπαριάς και μίας ιδεολογικής προσέγγισης».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates