Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΡΑΕ & ΕΕΤΤ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!Στόχος είναι αρχές του 2020 να έχει προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός

Σχέδιο για ενοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών με κοινή ηγεσία εξετάζει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.
Με βάση πηγές θα απαιτηθεί χρόνος ώστε να δημιουργηθεί μια ΥΠΕΡ – Επιτροπή όπου θα ενταχθούν η Κεφαλαιαγορά, η Αρχή Ενέργειας και η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. 

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο bankingnews ότι εφόσον προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός ο επικεφαλής αυτής της νέας ανεξάρτητης αρχής θα έχει λόγο στο χρηματιστήριο, στην Ενέργεια και στις Τηλεπικοινωνίες. 

Ταυτόχρονα εξετάζεται κατά τα πρότυπα της αμερικανικής και γερμανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς να συσταθεί ειδική θέση εισαγγελέα εντός της Επιτροπής που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις δικαστικές αρχές. 

Η ενοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ΡΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έχει τριπλό στόχο:

1)Καλύτερο συντονισμό μεταξύ των αρμοδίων αρχών για θέματα που άπτονται των ελέγχων.
2)Με το χρηματιστήριο ενέργειας και τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ουσιαστικά διευρύνεται το πεδίο ελέγχων και δράσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
3)Μείωση λειτουργικού κόστους καθώς η ενοποίηση θα συμβάλλει στην μείωση των κρατικών δαπανών όταν μάλιστα υπάρχει μια ενιαία υπερ – Επιτροπή που θα ελέγχει ουσιαστικά το σύνολο της οικονομίας. 

Στόχος είναι αρχές του 2020 να έχει προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΡΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να ενοποιηθούν.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates