Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ !!!

ΟΛΗ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...
Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμη ;;;Η Γερμανία μόλις άντλησε 3,2 δισ. ευρώ μέσω 10ετών ομολόγων με αρνητική απόδοση.
Και αυτό είναι η τελευταία απόδειξη ότι οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για το προνόμιο του δανεισμού της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Όμως, παρά τη μεγάλη ζήτηση για το χρέος της, το Βερολίνο αντιστέκεται σε οποιονδήποτε πειρασμό να προχωρήσει σε αύξηση δανεισμού.
Ακριβώς το αντίθετο. 

Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί φέτος κάτω από το 60% - μια απότομη πτώση από το 80% του 2012 - γεγονός που σημαίνει ότι η Γερμανία είναι η πρώτη μεγάλη οικονομία της ΕΕ που τηρεί τις γραμμές του Μάαστριχτ για το δημόσιο χρέος από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι η συρρίκνωση του χρέους της χώρας είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα.
Τα ομόλογα Bunds - όπως είναι γνωστά τα γερμανικά ομόλογα - είναι το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο της ζώνης του ευρώ. 

Εάν δεν υπάρχουν αρκετά από αυτά, οι τράπεζες θα μπορούσαν να υποφέρουν από εγγυήσεις υψηλής ποιότητας για δανεισμό, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προσπαθήσει να βρει αρκετούς τίτλους για να αγοράσει αν θέλει να αναβιώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την καταπολέμηση της ύφεσης.

"Μια αύξηση των γερμανικών δημόσιων δαπανών φαίνεται να είναι απίθανη, δεδομένου ότι η υπεύθυνη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο οποιασδήποτε κυρίαρχης πολιτικής πρότασης", δήλωσε ο Christopher Jeffery, της Legal & General Investment Management.

"Αλλά κάποια στιγμή σύντομα θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τις συνέπειες της εκπληκτικής εξαφάνισης της αγοράς Bund", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Jeffery έχει διαμορφώσει τα επίπεδα του γερμανικού χρέους κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες και πιστεύει ότι - ακόμη και με συντηρητικές υποθέσεις για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού - η μείωση του χρέους σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας είναι πιθανόν να είναι επιτακτική. 

Τα έξοδα τόκων προβλέπεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο κατά την επόμενη πενταετία, καθώς τα γερμανικά ομόλογα που 
ωριμάζουν αναχρηματοδοτούνται με χαμηλότερα επιτόκια. 

"Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030 υπάρχει ένα πολύ πιθανό σενάριο όπου το γερμανικό δημόσιο χρέος θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί", δήλωσε.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates