.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 839 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!
Κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αντιμετώπισαν στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 εκατοντάδες φορολογούμενοι με μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Σημειώνεται πως φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώγια περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, βρίσκονται αντιμέτωπα με μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, πολλοί εξ αυτών κατηγορούνται και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Αυτό διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4557/2018), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητεςπροκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 αντιμέτωποι με αυτή τη δυσμενή κατάσταση βρέθηκαν 839 φορολογούμενοι, που είχαν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,085 δισ. ευρώ.

Στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έλαβε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες 168 έγγραφα παροχής πληροφοριών, τα οποία αφορούσαν σε 331 εμπλεκόμενα πρόσωπα. Στη βάση των πληροφοριών αυτών άνοιξαν 289 υποθέσεις εκ των οποίων οριστικοποιήθηκαν οι 134. Βεβαιώθηκαν ποσά 33,6 εκατ. ευρώ περίπου και εισπράχτηκαν στο 926 χιλ. ευρώ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates