Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ: ΤΑ 35.000 ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΜΑΥΡΑ" ΣΤΗΝ AIRBNB ;;;

ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, 1 ΣΤΑ 3 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΩ AIRBNB(ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ) ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΛΩΤΟ...
Πάντως ο αριθμός αυτός δεν πρέπει να είναι μακριά από τη πραγματικότητα, καθώς οι πρόσφατοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έδειξαν τουλάχιστον 20.000 αδήλωτα ακίνητα.
Τα Airbnb εκτός από την εκτόξευση των ενοικίων, έχουν αποτελέσει και έναν εξαιρετικό τρόπο για «μαύρα» έσοδα πολλών ιδιοκτητών ακινήτων. Η εποχή όμως που οι ιδιοκτήτες έβγαζαν σημαντικά ποσά αφορολόγητα δείχνει να τελειώνει.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν ξεκινήσει ένα πραγματικό «σαφάρι» για τον εντοπισμό ιδιοκτητών ακινήτων Airbnb με πρόσφατους ελέγχους να αποκαλύπτουν ότι τουλάχιστον 20.000 ακίνητα που προσφέρονται μέσω του Airbnb δεν έχουν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Αλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των αδήλωτων Airbnb στα 35.000, ενώ το σύνολο των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα φέρεται να έχει ξεπεράσει τις 88.000, με τους παραπάνω αριθμούς να σημαίνουν ότι αδήλωτα παραμένουν το 23% έως και 39% των ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να στείλει «ραβασάκια» - τελεσίγραφα στους -τουλάχιστον 20.000- ιδιοκτήτες ακινήτων Airbnb που δεν έχουν κάνει δήλωση στο Μητρώο Ακινήτων.

Οι κάτοχοί τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν τα δήλωσαν στο Μητρώο, ενώ απειλούνται με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ για τη μη λήψη Αριθμού Μητρώου Ακινήτου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Airbnb, -που αναμένεται να αρχίσει να δομείται από τα τέλη Σεπτεμβρίου- ενώ υποστηρίζει ότι ο φόρος που θα επιβάλλεται στα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις θα κυμαίνεται από 15% έως 45%.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates