Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

2η ΔΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ DEPUY: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΜΙΖΕΣ, ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ...
Όμως ούτε ένας τους δεν πήγε φυλακή ούτε για μια μέρα !!! Εδώ άλλωστε είναι Ελλαδιστάν...τι δεν καταλαβαίνεις ;;;
Για τη 1η δίκη δείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/depuy.htmlΣκάνδαλο DePuy: Αθώοι όλοι για τις μίζες... λόγω παραγραφής

Δεκατρείς από τους συνολικά 18 κατηγορουμένους στην υπόθεση της DePuy κρίθηκαν κατά περίπτωση ένοχοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Παράλληλα, οι 13, ανάμεσά τους μεγαλογιατροί δημοσίων νοσοκομείων, στελέχη και νόμιμοι εκπρόσωποι της αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα, απηλλάγησαν από την πράξη της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η DePuy, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, φέρεται ότι προσέφερε σε γιατρούς δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων φακελάκια και διαφορά δώρα - τα ποσά των δωροδοκιών φέρονται να έφθασαν τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία επταετία - για πωλούνται υπερκοστολογημένατα ορθοπεδικά της υλικά σε 114 νοσοκομεία της χώρας

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό - η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περισσότερο από δύο έτη - κατέληξε σε απαλλακτική κρίση για τις πράξεις της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας καθώς με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, βάσει των οποίων καταργήθηκε και η επιβαρυντική περίσταση του ν. 1808/50 περί καταχραστών του δημοσίου τα εν λόγω αδικήματα (δωροδοκία, δωροληψία) είναι πλημμελήματα και έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Επτά γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία με δύο δικαστές να ψηφίζουν ενοχή και έναν να έχει την άποψη ότι θα έπρεπε να κριθούν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι 5 από τους 7 γιατρούς που καταδικάστηκαν είχαν πολύ μικρά ποσά δωροληψίας και ήδη (και με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα) το αδίκημα ήταν πλημμέλημα και είχε παραγραφεί.

Δύο γιατροί που κατηγορούνται για μεγαλύτερα ποσά δωροληψίας, αυτά φέρονται -κατά τους υπερασπιστές- να μειώθηκαν στην τελική κρίση των δικαστών, με αποτέλεσμα η κατηγορία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να υποπέσει σε παραγραφή.

Ωστόσο και αυτή η υπόθεση, είναι ακόμα μία από τις δεκάδες πολύκροτες υποθέσεις που φαίνεται πως “ναυαγεί” μερικώς λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

Η DePuy και τα 11,5 εκατ. ζημία του ελληνικού δημοσίου

Όπως ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα, από το 2000 έως το 2006, η DePuy προχωρούσε σε υπερκοστολογήσεις που έφταναν και το 35%, των υλικών που πουλούσε σε 114 νοσοκομεία. Η ζημία, κατά το κατηγορητήριο, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ξεπέρασε τα 11.500.000 ευρώ.

Συνολικά 20 άτομα είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση, ωστόσο, δύο (γιατροί) έχουν πλέον αποβιώσει. Από τους 18 κατηγορουμένους, οι 5 αθωώθηκαν είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω παραγραφής (αντιμετώπιζαν μόνο την κατηγορία της πλημμεληματικής πλέον δωροδοκίας), είτε λόγω δεδικασμένου.

Αύριο Τρίτη το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει εάν θα χορηγήσει ελαφρυντικά στους πρωτόδικα καταδικασμένους κι εν συνεχεία θα αποφασίσει για τις ποινές τους και τη χορήγηση ή όχι αναστολής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται, ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν ζητήσει να αναγνωριστούν στους κατηγορουμένους τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη τους και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ελεύθεροι με αναστολή οι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της DePuyΤην απόφασή του επί των ποινών για τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση της DePuy,ανακοίνωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στους 13 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης που ξεκινούν από εννέα έτη και φτάνουν τα τρία έτη φυλάκισης και σε όλους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και που καταδικάστηκαν, περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρίας, γνωστοί γιατροί και στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DePuy. Ειδικά, σε ό,τι αφορά στους κατηγορούμενους γιατρούς το δικαστήριο με τη σημερινή απόφασή του, τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και ως εκ τούτου όλοι οι καταδικασθέντες να είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την κατηγορία, κατά την εξαετία 2000 -2006, η DePuy θυγατρική εταιρεία της αμερικανικής Johnson&Johnson «δραστηριοποιήθηκε» στην Ελλάδα προκαλώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο άνω 11.500.000 ευρώ. Ειδικότερα, φέρεται ότι τα μηχανήματα τα οποία προμήθευσε 114 νοσοκομεία της Ελλάδας τα υπερκοστολογούσε τουλάχιστον κατά 35%.

ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates