.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

EUROBANK: 84.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ+ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΗ eurobank βάζει στα 2 προς τιτλοποίηση πακέτα, δάνεια με προσημείωση πρώτες κατοικίες ποντάροντας ξεκάθαρα στην επιδότηση του Δημοσίου(βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για την κύρια κατοικία) ως δέλεαρ για να πιάσουν καλύτερες τιμές από τους "επενδυτές"....

Τι γράφει το euro2day.gr:

Ογδόντα τέσσερις χιλιάδες στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με προσημείωση ακινήτου δρομολογεί να τιτλοποιήσει μέσω των πακέτων Pillar και Cairo η Eurobank.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην εγχώρια αγορά, το Pillar, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ, αποτελείται από 42.000 δάνεια: 21.000 στεγαστικά (mortgage loans) και 27.000 καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου -home Equity- (σ.σ. στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αρκετά επισκευαστικά).

Στο δεύτερο πακέτο, το γνωστό ως Cairo, έχουν ενταχθεί συνολικά 42.000 δάνεια, εκ των οποίων 21.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά και 15.000 προβληματικά καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πακέτο Cairo αποτελείται συνολικά από 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα και εξυπηρετούμενα δάνεια -στεγαστικά, κυρίως όσα έχουν δοθεί σε ελβετικό φράγκο, επιχειρηματικά και καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου.

Η πρώτη κατοικία

Πηγές με γνώση της διαδικασίας επισημαίνουν στο Euro2day.gr ότι μεγάλο ποσοστό από τα εν λόγω στεγαστικά και καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου δάνεια έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη και έχουν μεγάλες πιθανότητες να επιδοτηθούν από το δημόσιο, με βάση το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Για παράδειγμα μόνο στο πακέτο Pillar, το 60%, δηλαδή 25.000 δάνεια, μέσου ύψους 50.000 ευρώ, έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία. «Από τον Σεπτέμβριο που θα τρέξει η πλατφόρμα ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, μεγάλος αριθμός των συγκεκριμένων δανειοληπτών πληροί τις προϋποθέσεις και αναλογικά με την εισοδηματική και οικονομική του κατάσταση μπορεί να πάρει την επιδότηση μέρους της μηνιαίας δόσης», αναφέρει τραπεζική πηγή.

Η εικόνα είναι λίγο διαφορετική ως προς την οικονομική και εισοδηματική κατάσταση των δανειοληπτών που το δάνειό τους (στεγαστικό ή καταναλωτικό με προσημείωση ακινήτου) έχει συμπεριληφθεί στο πακέτο Cairo.

Τέλος Ιουλίου

Στο μεταξύ, η τράπεζα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις ξένες εταιρείες που έχουν καταθέσει προσφορές (σ.σ. δεσμευτικές για το Pillar και μη δεσμευτικές για το Cairo και για το 80% της εταιρείας διαχείρισης FPS) και αναμένεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να καταλήξει σε συμφωνία με τον προτιμητέο επενδυτή στα τέλη Ιουλίου.

Στρατηγικός στόχος της Eurobank εξαρχής ήταν ο επενδυτής που θα επιλεγεί να είναι κοινός και για τις τρεις (Pillar, Cairo, FPS). Εν συνεχεία, μέχρι το τέλος του έτους, θα ξεκινήσει η λειτουργία του SPV υπό την ομπρέλα του οποίου θα περάσουν τα δύο πακέτα (Pillar και Cairo) με τα τιτλοποιημένα δάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates