Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

ΝΕΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ DEAL ΠΕΙΡΑΙΩΣ-INTRUM !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Με πολύ γρήγορη διαδικασία θα προχωρήσει η ίδρυση νέας εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων από την Τρ. Πειραιώς και τη σουηδική Intrum, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε ευνοϊκή για το deal τροποποίηση της νομοθεσίας για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς.

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις συγχώνευσης ή διάσπασης, στις οποίες εμπλέκεται ένα πιστωτικό ίδρυμα, η νέα εταιρεία που δημιουργείται μπορεί να αδειοδοτηθεί από την εποπτική αρχή, δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να επαναληφθούν διαδικασίες ελέγχου που έχουν ήδη γίνει, όταν έλαβε η τράπεζα την άδεια λειτουργίας της.

Έτσι, μπορούν να μην αξιολογηθούν εκ νέου οι μέτοχοι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που έχουν ήδη αξιολογηθεί πριν από το μετασχηματισμό και δεν συντρέχει λόγος νέας αξιολόγησής τους. Επίσης, η εποπτική αρχή μπορεί να μην επαναλάβει αξιολογήσεις που έχουν ήδη γίνει, όταν δόθηκε η άδεια λειτουργίας στην τράπεζα.

Αυτό σημαίνει ότι, στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, η διαδικασία αδειοδότησης της νέας, κοινής με την Intrum, εταιρείας διαχείρισης προβληματικών δανείων, που σε άλλες περιπτώσεις έχει αρκετά μεγάλη χρονική διάρκεια, θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, ώστε να αρχίσει τη λειτουργία της η νέα εταιρεία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, όπως ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των δύο πλευρών.

Στη νέα εταιρεία, όπου η Πειραιώς θα διατηρήσει συμμετοχή 20%, θα μεταφερθεί η διαχείριση όλων των προβληματικών δανείων της τράπεζας, ύψους 26,5 δισ. ευρώ. Τα δάνεια θα παραμείνουν στο ενεργητικό της Πειραιώς. Όπως ανακοίνωσε σε αναλυτές η Τρ. Πειραιώς, στη νέα εταιρεία θα μεταφερθεί προσωπικό 1.300 ατόμων από την τράπεζα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates