.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΤΕ !!!
Ο φορέας που εποπτεύει εισηγμένες και έχει ως αποστολή της την εξασφάλιση της διαφάνειας...δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για την οικονομική χρήση του 2016 !!!

Στην αφαίρεση της άδειας του ορκωτού ελεγκτή που ήλεγξε τις οικονομικές καταστάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την οικονομική χρήση του 2016 προχώρησε η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης. 

Το όνομα του ορκωτού ελεγκτή ο οποίος κατέχει κορυφαία θέση στην διοίκηση της εταιρίας ορκωτών ελεγκτών Διεθνής Ελεγκτική έχει ήδη αφαιρεθεί από το δημόσιο μητρώο αδειοδοτημένων ελεγκτών της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την αφαίρεση αδείας του ορκωτού η ΕΛΤΕ επέβαλε και πρόστιμο στη Διεθνής Ελεγκτική ενώ η αφαίρεση αποφασίστηκε καθώς μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο της ΕΛΤΕ διαπιστώθηκε «ανύπαρκτος» φάκελος σε οντότητα δημοσίου συμφέροντος η οποία δημιουργεί και συστημικούς κινδύνους την οποία είχε υποτίθεται ελέγξει ο συγκεκριμένος ορκωτός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα της ισολογισμό χρήσης του 2017 (είναι κενό το συγκεκριμένο link) ενώ για το 2018 έχει αναθέσει τον έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων στη Διεθνή Ελεγκτική με αμοιβή 2604 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Και μόνο από το ύψος του ποσού με το οποίο γίνεται ο έλεγχος γεννώνται ερωτηματικά ενώ απορία προκαλεί το γεγονός ως ένας φορέας όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που εποπτεύει εισηγμένες και έχει ως αποστολή της την εξασφάλιση της διαφάνειας δεν θέτει κανένα ποιοτικό κριτήριο αλλά μόνο την τιμή της προσφοράς στην διαδικασία ανάθεσης του έργου ελέγχου των οικονομικών της καταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφαίρεση της άδειας του ορκωτού της «Διεθνής Ελεγκτική» από την ΕΛΤΕ έρχεται αμέσως μετά την ανάκληση της άδειας της Kreston και του βασικού της μετόχου και ορκωτού και δείχνει ότι με προσεκτικά βήματα η Εποπτική Αρχή των Ορκωτών ελεγκτών προχωρεί σε ξεκαθάρισμα μια εντελώς προβληματικής κατάστασης που επικρατεί επί πολλά έτη στο χώρο των ελεγκτικών εταιριών με αποκορύφωμα την υπόθεση του σκανδάλου Folli Follie.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates