.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΤΟΥ 2022 ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
Συνελήφθησαν επίσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν και η Σοφί Ντιόν, πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί !!!Οι κατηγορίες για το Μουντιάλ του Κατάρ και τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η διαδικασία για να ανατεθεί στην συγκεκριμένη χώρα, είναι αρκετές και πολλές φορές έχει γραφτεί σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν υπήρξαν διαφανείς διαδικασίες. Η σύλληψη σήμερα του Michel Platini, έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και τις φήμες.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA Michel Platini συνελήφθη με κατηγορίες για διαφθορά αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν επίσης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, αλλά και η Σοφί Ντιόν, πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γάλλος, πάλαι ποτέ θρύλος του διεθνούς ποδοσφαίρου, Πλατινί, 63 ετών, εξελέγη το 2007 και διετέλεσε πρόεδρος μέχρι το 2015 όταν παύθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA για σειρά παραβάσεων των κανόνων της.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Mediapart, ο Πλατινί τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη το πρωί στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Λέγεται ότι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Δικαστικής Αστυνομίας (OCLCIFF).

Το Κατάρ χρίστηκε ως ο οικοδεσπότης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Δεκέμβριο του 2010, αλλά αναπτύχθηκε μεγάλη πολεμική και υπήρξαν αντιπαραθέσεις ως προς την κατάλληλότητά του.

Οι ισχυρισμοί περί διαφθοράς και δωροδοκίας στο πλαίσιο της FIFA έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα της προσφοράς από το Κατάρ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Jack Warner βασίστηκε σε ένα e-mail που είχε δημοσιευτεί εν μέσω καταγγελιών ότι το Κατάρ είχε «αγοράσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο- αν και η ομάδα προσφορών αρνήθηκε οποιαδήποτε παρασπονδία.

Από την εκτελεστική επιτροπή των 22 μελών της FIFA που ψήφισε για τις χώρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022, 10 έχουν ήδη παυθεί ή εκτίουν ποινές για υποθέσεις διαφθοράς.

Το 2015 ανακοινώθηκε ότι το Τουρνουά θα μεταφερθεί για πρώτη φορά χειμώνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στον Περσικό Κόλπο.

Υπήρξαν επίσης ζητήματα σχετικά με τους εργαζόμενους μετανάστες στο Κατάρ με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι έως και 4.000 ενδέχεται να πεθάνουν πριν από την έναρξη του τουρνουά.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates