Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

"ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η EUROBANK !!!

ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/funds-eurobank.html
Σε μονομαχία για δύο εξελίσσεται η πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου – γίγα ακινήτων στην ελληνική αγορά, του χαρτοφυλακίου Star της Eurobank. Μαζί με το χαρτοφυλάκιο αυτό που περιλαμβάνει 700 ακίνητα και άλλα δύο μικρότερα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την πώλησή τους, η Eurobank θα "ρίξει" στην αγορά 1.150 ακίνητα, διαμορφώνοντας έναν "δείκτη τιμών" για τα funds και τη μεγάλη εικόνα για το πώς δουλεύει η ελληνική αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η πώληση του πακέτου Star αναμένεται να κλείσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την επιλογή ενός εκ των δύο ενδιαφερομένων.

Ο ανταγωνισμός προσφορών είναι έντονος, καθώς πρόκειται για την πρώτη τόσο μαζική πώληση ακινήτων, και δη μικρής και μέσης αξίας. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει για την ακρίβεια 674 ακίνητα (κυρίως διαμερίσματα) συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ. Αποτελεί αναβίωση, με άλλη δομή και άλλη περίμετρο, του project Pixel, το οποίο δεν είχε προχωρήσει, καθώς ακυρώθηκε μετά την απόφαση για τη συγχώνευση της Grivalia.

Το προηγούμενο σχεδιαζόμενο χαρτοφυλάκιο ήταν ύψους 23 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε 627 οικιστικά ακίνητα.

Εν τω μεταξύ, δείκτη και για την αγορά των εμπορικών ακινήτων, θα διαμορφώσει η Eurobank με την πώληση του χαρτοφυλακίου Opus. Η Τράπεζα έχει λάβει δεσμευτικές προσφορές και για το χαρτοφυλάκιο αυτό που περιλαμβάνει 280 εμπορικά ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ακίνητα τα οποία αφενός μπορούν να παράξουν εισόδημα (income generating), καθώς το 50% αυτών είναι μισθωμένα και το υπόλοιπο 50% μπορεί να μισθωθεί, αφετέρου μπορούν να δημιουργήσουν κεφαλαιακό κέρδος (capital gain) από την τιμή μεταπώλησής τους.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα θα παρέχει και χρηματοδότηση για την περίπτωση επένδυσης (π.χ. ανακαίνιση) στα ακίνητα που θα αγοραστούν από τους επενδυτές για να αξιοποιηθούν με την πώλησή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τράπεζα έχει ετοιμάσει ένα ακόμη πακέτο ακινήτων προς πώληση, ύψους 16 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει 189 οικιστικά ακίνητα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates