Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!
Τι γράφει το capital.gr :

Ένα βήμα προ της κρησάρας του διαχειριστικού ελέγχου βρίσκεται η Folli Follie Group. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Capital.gr, το προ μηνών αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία έγινε δεκτό από το αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο, ορίζοντας μάλιστα την PwC ως ελεγκτή.

Αν και αρχικά η PwC εξέφρασε, με σχετική επιστολή, αντιρρήσεις ως προς την ανάληψη του έργου, θέτοντας ζητήματα τόσο νομικής φύσεως, όσο και επί της οριζόμενης αμοιβής, πληροφορίες αναφέρουν πως έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, οδεύει προς αναθεώρηση της στάσης της.

Εάν γίνει και επισήμως δεκτή η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη Folli Follie Group, αυτό σημαίνει πως η PwC θα πραγματοποιεί δύο ελέγχους στην εταιρεία, διαχειριστικό με αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ειδικό επί των οικονομικών στοιχείων της FFG με εντολή της εταιρείας. Σε αντίθεση, όμως, με τον τελευταίο που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης, εξαιτίας της αδυναμίας συγκέντρωσης "κρίσιμων" στοιχείων", ο διαχειριστικός έλεγχος αποτελεί εντελώς διαφορετικό ζήτημα.

Δεν πρόκειται μόνο για έλεγχο νομιμότητας (χρηστότητας), δηλαδή δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην εξακρίβωση παραβάσεων, αλλά είναι και έλεγχος σκοπιμότητας, δηλαδή επεκτείνεται στην εξακρίβωση του εάν οι διαχειριστικές πράξεις ωφέλησαν ή ζημίωσαν την εταιρεία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates