Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

FOLLI FOLLIE: ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!! ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/folli-follie.html

Νέο δικαστικό σοκ για τη Folli Follie καθώς απερρίφθη από το μονομελές πρωτοδικείο η αίτηση ανακοπής που είχε καταθέσει, προκειμένου να αποφύγει τη συντηρητική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ. Η δικαστική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, δικαιώνει την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που με επικεφαλής τον δικηγόρο Γιάννη Κυριακόπουλο είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για λογαριασμό 56 επενδυτών που έχουν χάσει τα λεφτά τους από την «αμαρτωλή εταιρεία» συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.


Η Ένωση Επενδυτών, έχει ήδη προχωρήσει σε επιδόσεις, ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όχι μόνο της Folli αλλά και άλλων 10 εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων. Η δικαστική απόφαση της απόρριψης του αιτήματος της ανακοπής ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση 1,8 εκατ. ευρώ από τους εταιρικούς λογαριασμούς της Folli οι οποίοι είναι εκτός δεσμεύσεων.Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της Folli Follie

Στη δέσμευση λογαριασμών της εταιρίας Folli Follie προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα 56 μικρομετόχων που εκπροσωπήθηκε από την ΕΕΕ πέτυχε στις 23 Απριλίου 2019 την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τόσο της εταιρίας, καθώς και άλλων εννέα φυσικών προσώπων, δηλαδή των Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτης Κουτσολιούτσου, όπως επίσης και των Εμμανουήλ Ζαχαρίου, Ειρήνης Νιώτη, Γιώργου Αλαβάνου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ζαχαρία Μαντζαβίνου (που υπήρξαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FF) αλλά και κατά του κ.Γιώργου Βαρθαλίτη, του ορκωτού λογιστή, που υπέγραφε τις «άκυρες» λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης για το 2017.


Η ρευστότητα

Υπενθυμίζεται ότι η ρευστότητα της εταιρίας παραμένει οριακή, όσο συρρικνώνεται η εμπορική της δραστηριότητα. Οι δε ενέσεις μετρητών από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελούν αποφασιστικό παράγοντα ενίσχυσης της εταιρίας.

Η εταιρία έχει ολοκληρώσει την πώληση ενός ελικοπτέρου έναντι ποσού που εκτιμάται ότι άγγιξε το 1-1,5 εκατ.ευρώ, και την πώληση διαμερίσματος στο Χόνγκ Κόνγκ έναντι 13 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Euro2day.gr, μικρό μέρος του ποσού από την πώληση του εν λόγω ακινήτου κατέληξε στα ταμεία της μητρικής Folli Follie (της οποίας λογαριασμοί δεσμεύτηκαν), καθώς κεφάλαια κατευθύνθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε άλλες θυγατρικές εταιρίες του ομίλου.


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates