Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΕΦΑΓΑΝ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ
Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε όλοι και ξέρουμε...Τον περασμένο Μάρτιο (προ διμήνου δηλαδή…) δεν υπήρξε ενδεχομένως ούτε μία εφημερίδα και ούτε μία ιστοσελίδα που να μην αναφέρθηκαν στη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση στην οποία θα προχωρούσε η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), προκειμένου να εντοπιστούν οι ανασφάλιστοι οδηγοί και να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα (από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό και το είδος -αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα- του οχήματος).

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε μερικούς σχετικούς τίτλους:

8/3/2019: Αρχίζει ηλεκτρονικό σαφάρι από την ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

11/3/2019: Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται στο taxisnet τα «ραβασάκια».

15/3/2019: Ανασφάλιστα οχήματα: Στήνουν «παγίδα» με βαριά πρόστιμα.

15/3/2019: Έρχεται αιφνιδιαστικός έλεγχος για 300.000 ανασφάλιστα οχήματα.

16/3/2019: Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Τώρα, αν αναρωτηθείτε το τι σόι «αιφνιδιαστικοί» είναι οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ που ουσιαστικά προαναγγέλλονται από το σύνολο του Τύπου, δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως επρόκειτο για έναν «έντιμο συμβιβασμό αλά Γκρέκα», σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης: Εμείς θα σας προειδοποιούμε πότε θα κάνουμε έλεγχο, προκειμένου να πληρώσετε, να ενταχθείτε στο πλαίσιο του νόμου και φυσικά να αποφύγετε το πρόστιμο.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από αυτή την έμμεση -αλλά σαφή- προειδοποίηση, πολύ λίγοι από τις 300-400.000 ανασφάλιστους οδηγούς (τόσοι εκτιμώνται από παράγοντες της αγοράς) «τσίμπησαν» και έσπευσαν να ασφαλιστούν. Ενδεικτικό άλλωστε είναι το δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 16 Απριλίου, με τίτλο «Ο πονοκέφαλος και οι κίνδυνοι με τα ανασφάλιστα οχήματα».

Η ουσία επίσης είναι πως μέχρι σήμερα, η περιβόητη ηλεκτρονική διασταύρωση της ΑΑΔΕ δεν έχει γίνει και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως δεν προβλέπουν να γίνεται τουλάχιστον μέχρις ότου διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Και αυτό γιατί… στην Ελλάδα ζούμε.

ΥΓ1: Οι σχετικοί έλεγχοι της Τροχαίας στους δρόμους δεν έχουν σταματήσει, οπότε ο κίνδυνος επιβολής προστίμου για τους ανασφάλιστους οδηγούς παραμένει.

ΥΓ2: Όσοι γνωρίζουν την πιθανή ζημία (έχουν χαθεί σπίτια και περιουσίες ολάκερες…) που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ανασφάλιστος οδηγός σε περίπτωση που εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, θα έσπευδε να καλυφθεί… χθες.

ΥΓ3: Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου, το α' τρίμηνο του 2019 ο αριθμός αναγγελίας ζημιών με ανασφάλιστα οχήματα έφτασε τις 553, έναντι 508 κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates