Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

ALPHA BANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 4,7 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις 4,7 δισ. ευρώ σχεδιάζει η διοίκηση της Alpha Bank


Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 4,7 δισ. ευρώ προγραμματίζει η διοίκηση της Alpha Bank κατά την επόμενη χρονιά, δρομολογώντας την πώληση δύο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και την τιτλοποίηση ενός χαρτοφυλακίου με στεγαστικά δάνεια.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Alpha Bank κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2019 στους αναλυτές, σε τελικό στάδιο είναι η ανάθεση σε ανεξάρτητο servicer της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της θυγατρικής στην Κύπρο.

Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά δανείων 3,8 δισ. ευρώ σε ειδική εταιρεία που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, επιδιώκοντας το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου της που αποτελείται κατά 65% από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Το χαρτοφυλάκιο των 3,8 δισ. ευρώ που θα μεταφερθεί είναι μικτό και περιλαμβάνει κατά το ήμισυ επιχειρηματικά δάνεια (corporate) και κατά το υπόλοιπο δάνεια λιανικής (retail) και ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει τουλάχιστον για μια 4ετία τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου των NPEs.

Στα σχέδια της διοίκησης του ομίλου για το 2019, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις στους επενδυτές είναι: 

•Η πώληση δανείου 100 εκατ. ευρώ από το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο

•Η πώληση ενός χαρτοφυλακίου ύψους 1,9 δισ. ευρώ με την επωνυμία Nepture, που περιλαμβάνει δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα

•Η τιτλοποίηση ενός χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων ύψους 1,9 δισ. ευρώ με την επωνυμία Orion

•Η πώληση ενός χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων και δανείων προς πολύ μικρές επιχειρήσεις χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το α’ τρίμηνο του 2020.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 200 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2019, ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων αναδιαρθρώσεων, εκκαθαρίσεων και διαγραφών και διαμορφώθηκαν στα 21,7 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του ομίλου διαμορφώθηκε σε 48,9%, ενώ ο δείκτης κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ανήλθε στο 47%.

Τα δάνεια σε καθυστέρηση στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο ή 2,2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 14,2 δισ. ευρώ.

Κατά το α’ τρίμηνο του έτους, η διοίκηση του ομίλου προχώρησε σε προβλέψεις ύψους 178,3 εκατ. ευρώ έναντι 668,9 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Το συνολικό απόθεμα των προβλέψεων για τον όμιλο ανήλθε σε 12 δισ. ευρώ και για την Ελλάδα σε 9,9 δισ. ευρώ.


Στην Altamira τα κόκκινα δάνεια αλλά και μέρος του προσωπικού της θυγατρικής στην Κύπρο ;;;

ALPHA BANK: Στην τελική ευθεία εισήλθε η επιλογή servicer για κυπριακά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures- NPEs) του ομίλου Alpha, ονομαστικής αξίας 3,8 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα δέχθηκε τρεις δεσμευτικές προσφορές (APS, Pepper, Altamira), οι οποίες αφορούσαν στη διαχείριση του συνόλου των NPEs (λιανικής και εταιρικά) και, όπως πληροφορείται η στήλη, έχει μπει σε περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με την Altamira Κύπρου, η οποία έχει εξαγοραστεί από την doBank.

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα ιδρύσει νέα εταιρεία, η οποία θα υπογράψει σύμβαση με τον όμιλο Alpha για τη διαχείριση επί μια τετραετία (με δικαίωμα παράτασης) των προαναφερόμενων NPEs.

Η νέα εταιρεία θα πάρει και μέρος του προσωπικού, που απασχολεί σήμερα ο όμιλος Alpha.ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates