Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ FUND...ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΩΣ ΕΝΗΜΕΡΟ !!!
Χοντρό αλισβερίσι τραπεζών με τα funds

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Γενναίες εκπτώσεις κάνουν τα Funds που αγόρασαν κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες χάρη στην προσπάθεια τους να αρχίσουν να υπολογίζουν έσοδα και με την προσδοκία να εμφανίσουν κέρδη την επόμενη τριετία. 

Οι πρώτοι δανειολήπτες που ήρθαν σε επικοινωνία με το νέο διαχειριστή του δανείου δεν πίστευαν πόσο γαλαντόμος και συγκαταβατικός θα ήταν στα αιτήματα τους, τα οποία να σημειωθεί ικανοποιηθήκαν.

Επιχειρηματίας με ξενοδοχειακή μονάδα στην Πελοπόννησο και με δάνεια ύψους 8,1 εκατ. ευρώ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του π
ροτάθηκε κούρεμα στα επίπεδα του 72% από τα επίπεδα της αρχικής οφειλής. 

Όταν προσήλθε στο ραντεβού ήταν αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα.
Τελικά κέρδισε την παρτίδα με το διαχειριστή του Fund.

Με το καλημέρα της συνάντησης τα 8,1 εκατ. ευρώ έγιναν 2,2 εκατ. ευρώ με το ενδιαφερόμενο να αρνείται αρχικά την πρόταση και να αντιπροτείνει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ παραπάνω. 

Ο διαχειριστής χάρη στο μεγάλο περιθώριο που είχε λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του χαρτοφυλακίου του αντιπρότεινε την καταβολή του 1, 8 εκατ. ευρώ. 

Η πρόταση πλαισιώθηκε και με αρκετό χρόνο αποπληρωμής αφού η οριστική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σε διάστημα 18 μηνών. 

Ο δανειολήπτης από τη στιγμή που αποχώρησε από τη συνάντηση κατάλαβε ότι είχε στα χέρια του μία πολύ καλή συμφωνία και αρκετό χρόνο για να βρει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρει εκ νέου στα χέρια του το δικό του ξενοδοχείο. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν το επιχειρηματικό δάνειο πουληθεί στο Fund είχε κάνει συναντήσεις με στέλεχος της τράπεζας το οποίο όμως δεν του έδινε κανένα περιθώριο για κούρεμα. 

Η τράπεζα προτίμησε να πουλήσει το δάνειο μαζί με την υποθήκη για να διαμορφώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το σύνολο του χαρτοφυλακίου. 

Ο επιχειρηματίας -ξενοδόχος βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση επενδυτή για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία. 

Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για το δανειολήπτη , οποίος παρά το χαμηλό τίμημα που ζητούσε το Fund δεν ήταν εύκολο να βρεθεί επενδυτής και αποφάσισε να επιστρέψει στην τράπεζα ζητώντας χρηματοδότηση στα επίπεδα του 1,5 εκατ. ευρώ, προσφέροντας ως εγγύηση το ακίνητο. 

Ο κύκλος του επιχειρηματία - ξενοδόχου με το κόκκινο δάνειο που πουλήθηκε σε Fund για να αποπληρωθεί στη συνέχεια από τράπεζα η οποία πήρε ως εγγύηση το ίδιο το ακίνητο χωρίς βάρη. 

Το νομικό γραφείο που συμμετείχε στη διαδικασία είπε ότι οι τράπεζες χρηματοδοτούν την επαναγορά κόκκινων δάνειων για να γίνουν πράσινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates