Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

ΕΕ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ BMW, DAIMLER ΚΑΙ VOLKSWAGEN ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ "ΣΥΜΜΟΡΙΑ"...
Από το 2006 μέχρι το 2014 παραβίασαν τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ανταγωνισμού, δρώντας σε ένα συνωμοτικό σχήμα !!!

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν μετά από ενδελεχή έρευνα στο γεγονός ότι οι BMW, Daimler και Volkswagen συνωμότησαν με σκοπό να περιορίσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας καθαρισμού ρύπων.

Στο πιο πρόσφατο σκάνδαλο που αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, η Κομισιόν απήγγειλε κατηγορίες στις εταιρείες, δύο χρόνια μετά την πραγματοποίηση εφόδων στα γραφεία τους.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν ότι οι εταιρείες παραβίασαν τους νόμους της Ενωσης από το 2006 μέχρι το 2014, συμφωνώντας, παρανόμως, να περιορίσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία συμβάλλει στην μείωση των καυσαερίων στα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα.


«Οι BMW, Daimler και VW συμμετείχαν σε ένα συνωμοτικό σχήμα, παραβιάζοντας τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί ανταγωνισμού, με σκοπό να περιορίσουν την ανάπτυξη και την προώθηση της τεχνολογίας καθαρισμού ρύπων στα νέα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα μοντέλα, τα οποία πωλούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Οι φερόμενες ενέργειες των εταιρείων μείωναν τις επιλογές των Ευρωπαίων πολιτών, χωρίς όμως να μειώνουν και την τιμή, αναφέρει το Associated Press. Η συγκεκριμένη έρευνα διαχωρίζεται από άλλες νομικές διαδικασίες απέναντι στις αυτοκινητοβιομηχανίες για φερόμενες παραβιάσεις των περιβαλλοντικών νόμων.

H Daimler, η οποία ενημέρωσε τις αρχές για την συμφωνία μεταξύ των εταιρειών, επανέλαβε ότι, λόγω της συνεργασίας της, δεν περιμένει να της επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Οι BMW και Volkswagen δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.Από την kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates