Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΗΜΙΤΗ & ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;;;
Τι γράφει το mononews.gr :

Κλείνουν οι φάκελοι Σημίτη και Μαρέβας

Μετά την αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που ερευνούσε την υπόθεση της ΔΕΠΑ και του Μανώλη Πετσίτη στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετατέθηκε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία από την επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, η τελευταία ανακρούει πρύμναν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της στήλης, η Αρχή και η επικεφαλής της, Άννα Ζαΐρη- Αρκουλή, επιλέγουν πλέον να «τρέξουν» τις έρευνες για τον ρόλο και την οικονομική κατάσταση του Μανώλη Πετσίτη, ενώ έχουν ήδη στείλει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του σε Κύπρο και εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, ενώ παράλληλα ερευνώνται και εξωχώριες εταιρείες που σχετίζονται με τη δράση Πετσίτη.

Εως τώρα, και μέχρι να αποκαλυφθεί η παραίτηση του στελέχους της Αρχής που ερευνούσε τον Μανώλη Πετσίτη, η κυρία Ζαΐρη-Αρκουλή, αν και είχαν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες οι έρευνες τόσο για την Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι όσο και για τον Κώστα Σημίτη, όπου δεν είχε βρεθεί τίποτα, δεν έκλεινε τους φακέλλους, με αποτέλεσμα να δέχεται σοβαρές επικρίσεις για μονομέρεια και έλλειψη αντικειμενικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να κλείσει τον φάκελο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τον οποίο η ίδια είχε διατάξει έρευνα σε λογαριασμούς, τόσο του ίδιου όσο και συγγενικών του προσώπων.

Η πρωτοβουλία της είχε επικριθεί έντονα, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν σε κάποια εισαγγελική έρευνα και βεβαίως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν βρέθηκε τίποτα από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν σε λογαριασμούς του ιδίου ή της συζύγου του Δάφνης και των δύο θυγατέρων του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ευρήματα δεν υπήρξαν ούτε από τις έρευνες της Αρχής για την Μαρέβα Μητσοτάκη, έρευνα που έμεινε ανοικτή για δέκα περίπου μήνες και τώρα, όπως όλα δείχνουν, κλείνει και αυτή.

Η Αρχή με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την ύπαρξη ελέγχων για τον Πετσίτη, αλλά επικαλείται την μυστικότητα της ανάκρισης, ενώ δηλώνει πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν έρθει στοιχεία για την υπόθεση ΔΕΠΑ- Πετσίτη και η Αρχή τα έστειλε στην Εισαγγελία.

Και ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει πλήρη διαλεύκανση και ενημέρωση για τις έρευνες γύρω από τον Μανώλη Πετσίτη και τις σχέσεις του με επιχειρηματίες και τη ΔΕΠΑ, η Αρχή για το ξέπλυμα τώρα αποφάσισε να κάνει «διορθώσεις» για να μετριάσει τις έντονες επικρίσεις που δέχεται ότι δεν έκανε ό,τι μπορούσε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση Πετσίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates