Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΤτΕ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/40000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/3-jumbo.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/pos.htmlΤι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Απίστευτη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της ΤτΕ βγάζει "καθαρές" τις συναλλαγές Παπαευαγγέλου με POS, Χρυσή Visa και Κίνα

«Λάδι» βγάζει σύμφωνα με πληροφορίες το νομικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου στο σκέλος της παράνομης εξαγωγής κεφαλαίων από τα έσοδα που είχαν οι εταιρίες του από τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν μέσω POS. 

Να σημειωθεί ότι την υπόθεση την είχε αποκαλύψει το bankingnews.gr.
Και αυτό μετά από ερώτημα που προφανώς τέθηκε από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της τράπεζας της Ελλάδος και το οποίο εστιάζεται στο αν ο αποδέκτης κεφαλαίων μέσω ελληνικού POS με χρέωση αλλοδαπής κάρτας του πληρωτή επιτρέπεται να επανεξάγει ελεύθερα τα κεφάλαια που εισέπραξε. 

Η θέση του νομικού Συμβουλίου περί δυνατότητας επανεξαγωγής κεφαλαίων προκαλεί εύλογα ερωτηματικά δεδομένου ότι κατ ουσίαν νομιμοποιεί ακόμα και την εξαγωγή συναλλάγματος από ελληνικές εταιρίες πχ οποιουδήποτε καταναλωτικού προϊόντος που το διαθέτουν μέσω δικτύων λιανικής πώλησης και συναλλαγών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο εξωτερικό. Έτσι κατά το νομικό συμβούλιο της τράπεζας δεν υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας για τα capital controls πράγμα για το οποίο φέρεται να κατηγορείται ο κ. Παπαευαγγέλου από την ελληνική δικαιοσύνη. Μάλιστα στο σχετικό βούλευμα γίνεται αναφορά σε μη νόμιμη συναλλακτική αιτία για τη μεταφορά κεφαλαίων ως προμήθεια σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η οικογενειακών συμφερόντων του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου εταιρεία με την επωνυμία Hermes KPM Investments Ltd στην τράπεζα EFG του Λουξεμβούργου.

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της ΤτΕ έχει σύμφωνα με πληροφορίες εκδοθεί στις 22 Φεβρουαρίου και αξιοποιείται στο πόρισμα του ελέγχου για την υπόθεση Παπαευγαγγέλου και τις αγορές ακινήτων μέσω POS. Βέβαια στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως η κίνηση των κεφαλαίων για την απόκτηση Χρυσής Βίζας και συγκεκριμένα το γεγονός ότι αρχικά τα χρήματα από POS έμπαιναν σε λογαριασμούς των εταιριών Παπαευαγγέλου, στη συνέχεια «γύριζαν» σε λογαριασμούς των Κινέζων που άνοιγαν σε εξουσιοδοτήσεις για να γυρίσουν σε εταιρίες συμφερόντων Παπαευαγγέλου μέσω τραπεζικών επιταγών και εμβασμάτων προμηθειών στο Λουξεμβούργο.

Εν κατακλείδι πάντως η θέση του Νομικού Συμβουλίου της ΤτΕ κατ ουσίαν αναιρεί την ίδια την σκοπιμότητα της χορήγησης χρυσής που έχει ως στόχο την εισροή κεφαλαίων στην ελληνική αγορά καθώς ουσιαστικά επιτρέπει μέσω συνεχών συναλλαγών να επανεξάγονται στο εξωτερικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates