Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 50€ ΣΤΑ ATM ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Μέχρι και αναλήψεις και καταθέσεις της τάξης των 50 ευρώ από ΑΤΜs, που έγιναν τα τελευταία χρόνια εντοπίζει το ειδικό λογισμικό της Εφορίας που παρακολουθεί τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών εκατομμυρίων φορολογουμένων.
Αυτό προκύπτει από αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, που αφορούν σε υποθέσεις φορολογουμένων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και προσφεύγουν στη ΔΕΔ για αμφισβητώντας τα ευρήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Ανεξάρτητα από την έκβαση των συγκεκριμένων υποθέσεων, από τα αναλυτικά στοιχεία των υποθέσεων αυτών και από τις λεπτομέρειες του ελέγχου, προκύπτει ότι η Εφορία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει και την παραμικρή κίνηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, όσων φορολογουμένων «βάλει στο μάτι».

Ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών γίνεται προκειμένου να εντοπιστεί εισόδημα που συνιστά προσαύξησης περιουσίας και το οποίο δεν έχει δηλωθεί.

Το έργο αυτό το έχει αναλάβει ο Αυτοματοποιημένος Έλεγχος Προσαύξησης Περιουσίας του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Προϊόντων, το οποίο είναι συνδεμένο με τα αρχεία των τραπεζών ώστε να αναζητούνται και να βρίσκονται εύκολα οι τραπεζικοί λογαριασμοί καταθέσεων, τα δάνεια και οι θυρίδες όσων ελέγχονται.

Το συγκεκριμένο σύστημα αντλεί στοιχεία από τις εγχώριες τράπεζες, τα οποία αφορούν στο σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων (καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κ.λπ.), καθώς και των διενεργηθέντων σε αυτά αναλυτικών κινήσεων.

Ακολούθως αντλούνται από το taxisnet τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου καθώς και αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων (τραπεζικών και φορολογικών) με την εκτίμηση πρωτογενών καταθέσεων, μέσω της χρήσης μηχανογραφικών ελεγκτικών εντολών, για κάθε φορολογικό έτος και το άθροισμα του συνόλου των δηλωθέντων πραγματικών εισοδημάτων/εσόδων (φορολογητέων, αυτοτελώς φορολογημένων και αφορολόγητων) στα υπό έρευνα έτη.

Οι πληρωμές μέσω ATMsΌμως, όπως προκύπτει από αποφάσεις της ΔΕΔ, ο έλεγχος φτάνει μέχρι και σε λεπτομερείς κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και σε κινήσεις μέσω ATMs.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα από την υπ. αρ. 602/11/02/2019 απόφαση της ΔΕΔ Αθηνών, στην οποία καταγράφεται η διαδικασία ελέγχου ενός φορολογούμενου. Μεταξύ των ευρημάτων του ελέγχου αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, αναφορικά με την πρώτο εξ' ημών η κατάθεση ποσού 50 € στις 22/02/2012 και η κατάθεση ποσού 50 € στις 20/03/2012 δικαιολογούνται από προηγούμενη ανάληψη μετρητών ποσού 340 € στις 21/02/2012. Επιπροσθέτως, το ποσό των 515 € το οποίο κατατέθηκε σε φυσική μορφή μέσω A.P.S, ( AUTOMATIC PAYMENT SYSTEM) ήτοι σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμών – καταθέσεων εντός τραπεζικού καταστήματος, στις 10/04/2012 προέρχεται από προηγούμενες αναλήψεις μετρητών 360 € στις 22/3 και 400 € στις 26/3 Επιπροσθέτως, το ποσό των 350€, το οποίο κατατέθηκε επίσης μέσω APS στις 14/05/2012 προέρχεται από προηγούμενη ανάληψη μετρητών 500 € στις 11/5.»


Από το sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates