Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

ΓΙΑ 2 ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ !!!

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ
Στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς θα παραμείνει για ακόμη δύο χρόνια, η Ελένη Τουλουπάκη, καθώς επανεκλέγει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικά οκτώ μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Τουλουπάκη. Από αυτούς, έξι πρότειναν να παραμείνει για δύο έτη στη θέση της, ενώ δύο να μείνει μόνο για ένα έτος. Υπέρ ψήφισαν και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βας. Πέππας.

Σημειωτέον ότι στην έκθεσή του, ο επόπτης εισαγγελέας αναφέρεται σχετικά με τα καθήκοντά της Ελένης Τουλουπάκη, λέγοντας:
«Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων.Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Παράλληλα, τρία μέλη καταψήφισαν την υποψηφιότητά της, ενώ ένα εξ αυτών πρότεινε εισαγγελικούς λειτουργούς που δεν περιλαμβάνονταν στους τρεις υποψηφίους. Υποψήφιοι ήταν οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, ο Χαράλαμπος Τζώνης και ο Στάθης Βεργώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μέλη που θέλησαν ετήσια ανανέωση της θητείας της, ανέφεραν στο σκεπτικό τους ότι αυτός ο χρόνος είναι ικανός για την ολοκλήρωση της έρευνας για τη Novartis, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια άσκοπη καθυστέρηση. Η ίδια η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι σε έξι μήνες εκτός απροόπτου η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί.

Η εισαγγελέας φέρεται να επιθυμούσε να παραμείνει στη θέση της. Έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και πολλούς που πίστευαν ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την παρουσία της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ευνόησε την παραμονή της

Το θέμα της Novartis ευνόησε την παραμονή της κυρίας Τουλουπάκη στη θέση της, αφού εξακολουθεί να εκκρεμεί και συγκεκριμένα η ποινική εξέλιξη για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα. Σε περίπτωση θα υπήρχε αντικατάσταση της κ. Τουλουπάκη, εύλογο θα ήταν να σημειωθεί καθυστέρηση στην πορεία τη προκαταρκτικής έρευνας, καθώς ο νέος επικεφαλής θα έπρεπε αρχικά να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφία προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο, που τα τελευταία δύο χρόνια χειρίζεται η εισαγγελική λειτουργός.

Η επανεκλογή της κ. Τουλουπάκη συμπίπτει χρονικά με ένα κομβικό σημείο για την έρευνα στην υπόθεση της Novartis, καθώς όπως είναι γνωστό άμεσα αναμένεται η ποινική αποτίμηση του δεύτερου «πακέτου» των εκκρεμών δικογραφιών για πέντε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ήδη από την Παρασκευή το πρωί, ξεκινά ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών προσώπων που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).


Από το dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates