Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

SWEDBANK: ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

Αντίθετα στην Ελλάδα το να είσαι τραπεζίτης που εμπλέκεται σε σκάνδαλα για τα οποία διώκεσαι ποινικά, αποτελεί ίσως και προσόν στο βιογραφικό σου...

Τι μεταδίδει το liberal.gr :

Η Swedbank απέπεμψε την CEO της Μπιργκίτε Μπόνεσεν στον απόηχο των κατηγοριών ότι η σουηδική τράπεζα ξέπλυνε δισεκατομμύρια δολαρίων από τη Ρωσία υπό την διεύθυνσή της.

Ειδικότερα, η αρχαιότερη τράπεζα της Σουηδίας ερευνάται τόσο από τις σουηδικές Αρχές αλλά και από τις εσθονικές, ενώ την υπόθεση παρακολουθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατηγορία που την βαρύνει είναι πως εξυπηρετούσε ορισμένους από τους ισχυρότερους παράγοντες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο καθαιρεθείς πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και καταδικασμένος για για φορολογική και τραπεζική απάτη, Πολ Μάναφορτ, διακινούσε επίσης χρήματα μέσω της Swedbank, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η τράπεζα φέρεται ότι διαχειριζόταν ποσά ύψους 20 δισ. ευρώ σε αμφισβητούμενα κονδύλια στην Εσθονία κάθε έτος μεταξύ του 2010 και του 2016, σύμφωνα με το σουηδικό τηλεοπτικό σταθμό SVT. Οι κατηγορίες συνδέουν επίσης τη Swedbank με το σκάνδαλο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους 230 δισ. δολαρίων της δανέζικης Danske Bank στην Εσθονία.

Η 62χρονη Μπιργκίτε Μπόνεσεν, η οποία ήταν υπεύθυνη των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Swedbank την περίοδο 2011-2014, αποπέμφθηκε παρόλο που αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμιξή της στην υπόθεση.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών ασκούν τεράστια πίεση στην τράπεζα», επισήμανε ο πρόεδρος Λαρς Ίντερμαρκ σε σε δήλωσή του. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Μπόνεσεν.

Η κ. Μπόνεσεν θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον επικεφαλής χρηματοοικονομικών προσφορών, Άντερς Κάρλσον, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής τράπεζας. Η ίδια είχε αναλάβει ως CEO της τράπεζας το 2016, μετά την αποχώρηση του προκατόχου της Μάικλ Γουλφ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates