.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ: "ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ" !!!

"ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ..."
Και κυρίως ωφελήθηκαν από την ίδια την κρίση στην ΕΕ, που ίδιοι φρόντισαν να διογκωθεί...Την θέση ότι πράγματι ζήτησε πολλά από τους Έλληνες αλλά ότι αυτό ήταν προς το συμφέρον τους διατύπωσε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, υποστηρίζοντας ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών πως η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα έτσι ώστε να βρει ένα νέο κοινό έδαφος.

«Ως υπουργός Οικονομικών ζήτησα πολλά από τους Έλληνες - αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων, εφόσον ήθελαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη» υποστηρίζει μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost ο Schaeuble.

Ερωτηθείς για το εάν η κρίση της Ευρωζώνης έχει πλέον αποκλιμακωθεί, ο Schaeuble εκτιμά ότι «ο κίνδυνος μετάδοσης της οικονομικής κρίσης έχει ξεπεραστεί».
«Πείσαμε τους επιφυλακτικούς, οι οποίοι πίστευαν ότι με το ευρώ δεν μπορούν ποτέ να λειτουργήσουν τα πράγματα. 

Αλλά δεν έχουμε ακόμη επιλύσει το θεμελιώδες πρόβλημα της Νομισματικής Ένωσης: ένα κοινό νόμισμα απαιτεί σε βάθος χρόνου κοινή πολιτική στα δημοσιονομικά, στην οικονομία, στην αγορά εργασίας. 

Οι διαφορές στην ανταγωνιστικότητα των μεμονωμένων χωρών μάλλον αυξήθηκαν, παρά μειώθηκαν. 

Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούμε να λύσουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα σημερινά εργαλεία» επισημαίνει ο Schaeuble, απορρίπτοντας τα συμπεράσματα έρευνας που δείχνουν ότι η Γερμανία είναι ο ξεκάθαρος κερδισμένος του κοινού νομίσματος, ενώ οι Γάλλοι και κυρίως οι Ιταλοί οι χαμένοι.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος.
Η Γερμανία ωφελήθηκε βεβαίως ιδιαίτερα από την κοινή αγορά και το κοινό νόμισμα, μέσω της σχετικής ισχύος της οικονομίας της.
Χώρες όπως η Ιταλία απολαμβάνουν όμως επίσης πλεονεκτήματα, για παράδειγμα μέσω σαφώς χαμηλότερων επιτοκίων. 

Σε ό,τι αφορά την Γαλλία, πρέπει να δούμε την κατάσταση διαφορετικά.
Δεν πιστεύω όμως ότι η Νομισματική Ένωση σήμαινε μεγάλα μειονεκτήματα για την Γαλλία» τονίζει ο Schaeuble

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές ο Schaeuble υποστηρίζει πως τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη είναι τεράστια και τόσα επείγοντα που καμία χώρα δεν μπορεί να τα διαχειριστεί μόνη της.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αλλά γιγαντώνονται οι αντιδράσεις κατά της ΕΕ.
Σε αυτή την κρίση οι ευρωεκλογές παρουσιάζονται ως μια ευκαιρία.
Προκειμένου περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σημαντικό και ότι πρέπει να ψηφίσουν.
Ο αριθμός των ευρωσκεπτικιστών βουλευτών που υποστηρίζουν λαϊκιστικές και εθνικιστικές λύσεις δεν πρέπει να αυξηθούν» τόνισε ο Schaeuble.


Από το bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates