.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ, ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Όλο το παρασκήνιο εδω :Η Τράπεζα της Ελλάδος καθαιρεί αύριο τον Πρόεδρο της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Στον εισαγγελέα προσέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά την άρνηση των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσουν υπόψη του τον φάκελο με όσα του καταμαρτυρούν και με βάση τα οποία τον κάλεσαν σε ακρόαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε τους εκπροσώπους της ΤτΕ να δώσουν στον κ. Ρουμελιώτη αντίγραφα όλων των εγγράφων που ζήτησε από τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, Σπύρο Παντελιά, τα οποία περιέχονται στον σχετικό φάκελο, πριν εμφανιστεί για ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου της ΤτΕ.

Στην αίτησή του για την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας, ο πρόεδρος της Attica Bank ανέφερε ότι, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του προς το διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ και άλλους υπαλλήλους, να του χορηγηθούν αντίγραφα των δημοσίων εγγράφων αναφορικά με τις αποδιδόμενες σε εκείνον παραλείψεις και παράνομες πράξεις, τα εν λόγω στελέχη της ΤτΕ αρνούνταν να του τα παράσχουν.

Συνεδριάζει αύριο το πρωί η Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ ) με αντικείμενο την αφαίρεση του Πιστοποιητικού Καταλληλότητας (fit and proper) για τον Πρόεδρο της Attica Bank κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποφάσισε να μην παραστεί στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), όπως του είχε ζητηθεί. Αντιθέτως έστειλε πολυσέλιδο υπόμνημα. Ο κ. Ρουμελιώτης είχε κληθεί σε απολογία από τη Δνση Εποπτεία για να ελεγχθεί κατά πόσον ασκεί «εκτελεστικά καθήκοντα», παρότι η θέση του Προέδρου είναι «μη εκτελεστική».Η σχετική έρευνα της ΤτΕ ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή το γνωστό επεισόδιο χειροδικίας και τις πιθανές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ έχει ήδη αποφασίσει ότι ο κ. Ρουμελιώτης θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου, «για το συμφέρον της τράπεζας». Προφανώς έχει ήδη επιλεγεί και ενημερωθεί αρμοδίως ο αντικαταστάτης του…

Εφόσον η Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος αφαιρέσει το «fit and proper» από τον κ. Ρουμελιώτη του αφαιρείται αυτομάτως και το δικαίωμα να συμμετέχει στο μέλλον σε άλλο Διοικητικό Συμβούλιο οποιασδήποτε άλλης Τράπεζας ενώ η κυβέρνηση – σύμφωνα με πληροφορίες τον προορίζει να αναλάβει τη διοίκηση της υπό σχεδιασμό Αναπτυξιακής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ
https://banks.com.gr/trapeza-tis-ellados-kathairei-avrio-ton-proedro-tis-attica-bank-panagioti-roumelioti/?fbclid=IwAR29pY4aeuruaTzr3Ibb3jFHvWlUc034q0GFT6DmlPB_pk5S7YF1Cv_hecY

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates