Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΩΡΑ" ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ !!!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι δικογραφίες για τα ανείσπρακτα 241 εκατ. ευρώ από επιστροφές (rebate) φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τα «δώρα» στις φαρμακευτικές ελέγχονται τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ και συγκεκριμένα, οι Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η υπόθεση αφορά σε ανείσπρακτα από το Δημόσιο ποσά προερχόμενα από επιστροφές φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010 και η εισαγγελική έρευνα εντόπισε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτουν από το πρώτο πόρισμα που απέστειλε στους εισαγγελείς η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, το οποίο συνολικά αφορά τον χώρο της υγείας και την τιμολόγηση φαρμάκων.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι επί σειρά ετών το Δημόσιο παρέλειπε να εισπράττει από φαρμακευτικές εταιρίες τα ποσά από την επιστροφή φαρμάκων (rebate). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα προσδιορίζονται συνολικά ποσά για το επίμαχο διάστημα που ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ. Την αρμοδιότητα για τα rebate, την συγκεκριμένη περίοδο (2006 - 2010), είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ πλέον την ευθύνη έχει το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, είχε προσδιορίσει τα ποσά ως εξής:


  • Για το 2006 και το 2007, περίπου 134 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για το 2008 (κατ' εκτίμηση), 67,2 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για το 2009, υπόλοιπο ποσού 17,5 εκατομμύρια ευρώ και
  • Για το 2010, υπόλοιπο ποσού 22,2 εκατομμύρια ευρώ.

Με το...τσουβάλι οι δικογραφίες στη βουλή


Στη Βουλή διαβιβάστηκε, επίσης, η δικογραφία για τη μήνυση του Ν. Κοτζιά εναντίον του Π. Καμμένου, αλλά και η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τηλεφωνική συνομιλία Γ. Στουρνάρα – Π. Πολάκη.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, στη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες που αφορούν τους κ.κ. Σουφλιά, Στυλιανίδη και Τσοχατζόπουλο.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να διευκρινιστεί το αν θα κινηθούν διαδικασίες συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με τις προαναφερθείσες δικογραφίες.


Από το tvxs.gr και το directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates