Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ MR ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ERICSSON !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/ericsson_27.html

Μπλέκει με «μίζες» από τα εξοπλιστικά ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης

Του Πέτρου Κουσουλού

Σε υπόθεση βρώμικου χρήματος το οποίο διακινήθηκε στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος των ιπτάμενων ραντάρ της εταιρείας Έρικσον εμπλέκεται ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αλλά και η σύζυγός του Θεοδώρα Παϊσίδου. Έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτει το eReportaz αποκαλύπτουν ότι η ανακρίτριας Διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, σκόνταψε επάνω στο όνομα και στους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία του μεγαλομετόχου (πλέον) και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Ελλάκτωρ κατόπιν απαντήσεων σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής από την Ελβετία. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2018 με έγγραφό της στην εισαγγελία Εφετών αλλά και την εισαγγελία Διαφθοράς κοινοποιεί τις συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής οι οποίες αποκαλύπτουν ότι πίσω από δυο λογαριασμούς της τράπεζας Citibank στην Ελβετία στα οποία φέρονται να διακινήθηκε μαύρο χρήμα, κοινώς «μίζες», για το πρόγραμμα Έρικσον κρύβεται το ζεύγος Καλλιτσάντση!

Τον έκαψε ο Πιέρ Χριστοδουλίδης

Η υπόθεση λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις εάν αναλογιστούμε ότι ο ισχυρός άνδρας του Ελλάκτωρ ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη κατόρθωσε να «αρπάξει» ουσιαστικά την εταιρεία από το δίδυμο Μπόμπολα-Κούτρα, καίγεται στην κυριολεξία από τα στοιχεία τα οποία παρέδωσε στις ελληνικές δικαστικές Αρχές ο Πιέρ Χριστοδουλίδης. Στις 29 Φεβρουαρίου 2016 απολογούμενος στην ανακρίτρια Διαφθοράς ο κ. Χριστοδουλίδης επισημαίνει ότι στον λογαριασμό της εταιρείας του REA International Incστην UBS της Ελβετίας εμβάσθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ από την εταιρεία Interaction των Θωμά Λιακουνάκου και Πίτερ Κολριτζ. Στην συνέχεια όμως αναφέρει ότι από εκεί το μεγαλύτερο μέρος των ποσών εμβάσθηκαν σε δυο λογαριασμούς με άγνωστους δικαιούχους στην Citibank της Ελβετίας. Συγκεκριμένα απολογείται ο Χριστοδουλίδης: «… Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων εμβάσθηκε στη Citibank Zυρίχης και ειδικότερα σε λογαριασμό σε ευρώ…Τα υπόλοιπα δε ποσά που προέρχονταν από το συνολικό ως άνω ποσό των 3-4 εκατ. εμβάσθηκαν στην Citibank Ζυριχης και δη στον υπ αριθ… λογαριασμό. Τους δικαιούχους δεν τους γνωρίζω. Ειδικότερα θα ήθελα να διευκρινίσω ότι από το χρηματικό ποσό των 3-4 εκ. ευρώ που εμβάσθηκε στην εταιρεία μας με την επωνυμία REA International Inc, αρχικώς επιμέρους ποσά εμβάζονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων εταιρειών συμφερόντων μας και ακολούθως από τους τελευταίους λογαριασμούς εμβάζονταν στους προαναφερθέντες λογαριασμούς στην Citibank με άγνωστους σε εμάς δικαιούχους…».

Η συνέχεια ήταν πολύ απλή. Η ανακρίτρια Διαφθοράς απέστειλε στις 2 Μαρτίου 2016 συμπληρωματικό αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία για να διαπιστώσει τους δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών στον οποίο κατέληγαν τα εμβάσματα. Οι Ελβετοί παρόλο που καθυστέρησαν δυο χρόνια, τελικά απάντησαν. Στις 29 Μαρτίου 2018 γνωστοποίησαν στις ελληνικές δικαστικές Αρχές ότι οι εν λόγω λογαριασμοί ανήκουν στον Αναστάσιο Καλλιτσάντση και την Θεοδώρα Παϊσίδου!

Ποιος είναι ο Καλλιτσάντσης

«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν λειτουργούσαμε. Ημασταν σε αδιέξοδο λήψης αποφάσεων στο διοικητικό συμβούλιο». Με τις φράσεις αυτές τον Ιούλιο του 2018 ο νέος διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου «Ελλάκτωρ», κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, αποτύπωνε από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας τη διοικητική κρίση που σοβούσε στους κόλπους της μεγαλύτερης τεχνικής εταιρείας της χώρας. Εκείνη η ημέρα ήταν ιστορική καθώς έχοντας επικρατήσει, από κοινού με τον αδελφό του Δημήτρη στην εσωτερική διαμάχη των κυρίων μετόχων, καλούνταν να σηκώσει το βάρος της αναδιοργάνωσης του ομίλου, μια διαδικασία που σύμφωνα με τους ουδέτερους παρατηρητές θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί. Οι εξελίξεις όμως πλέον τον φέρουν υπόλογο για μία πολύ σκοτεινή υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος σε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Για την υπόθεση της Έρικσον έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των Θωμά Λιακουνάκου, Γιάννη Σμπώκου, Άκη Τσοχατζόπουλου, Πίτερ Κόλριτζ και πολλών ακόμη εμπλεκομένων. Πλέον η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ερευνά όμως και τον ρόλο του μεγαλοκατασκευαστή καθώς πιθανολογείται ότι η εμπλοκή αποτελείδιευκόλυνσηγια ξέπλυμα χρήματος με άγνωστους τελικούς αποδέκτες των χρημάτων…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates