.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

FAST TRACK ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΓΟΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΖΗΤΑ Ο SSM !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΤι γράφει το euro2day.gr :

Σφίγγει ο κλοιός στους πλειστηριασμούς

Επιθετικότερη στρατηγική στο μέτωπο των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα σε όσους δανειολήπτες σπεύδουν να ρυθμίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εφαρμόζουν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να δουλέψει καλύτερα το εργαλείο των πλειστηριασμών.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η πίεση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού(SSM). Η ηγεσία του ζητά από τις ελληνικές τράπεζες να περιορίσουν τις αγορές ακινήτων που κάνουν οι ίδιες μέσω πλειστηριασμών και από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στο δικαστήριο, όταν κρίνεται «άγονος» ο πλειστηριασμός, η απόφαση για την επανεκκίνησή του σε χαμηλότερη τιμή να λαμβάνεται σε σύντομο χρόνο (σ.σ. σε ένα μήνα) και όχι σε 3-4 που ισχύει σήμερα.

Το αίτημα αυτό από την πλευρά των δανειστών έχει παγιωθεί στις συζητήσεις τους τελευταίους μήνες, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την κυβέρνηση.

Οι Έλληνες τραπεζίτες, από την πλευρά τους, αντικρούουν την πίεση των εποπτικών αρχών, στο μέτρο του εφικτού, με το επιχείρημα ότι στο 70%-80% των πλειστηριασμών δεν εμφανίζεται άλλος αγοραστής. Ωστόσο, στη μάχη για τον περιορισμό του αριθμού των ακινήτων που οι ίδιες αγοράζουν, ρίχνουν μια σειρά από κινήσεις, όπως η πώληση μέσα από ειδικές πλατφόρμες, η πώληση αυτόνομων πακέτων με μείγμα εμπορικών και οικιστικών ακινήτων αλλά και ο… εκβιασμός των στρατηγικά κακοπληρωτών, οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 20% τρέχουν μία εβδομάδα πριν τον πλειστηριασμό, με σκοπό να τον ανακόψουν,χωρίς όμως να θέλουν να βάλουν και το χέρι στην τσέπη.

Αυστηροί όροι

Τους τελευταίους 3-4 μήνες, οι τράπεζες έχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σφίξει τα λουριά, κάνοντας πιο αυστηρό το πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου οι δανειολήπτες που προσπαθούν να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, να το πληρώσουν ακριβότερα. Με βάση τις ίδιες πηγές, ζητούν από τον δανειολήπτη που φθάνει την τελευταία στιγμή στο γκισέ να αναλάβει αρχικά όλα τα δικαστικά έξοδα που έχει δαπανήσει η τράπεζα καθ' όλη τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Επίσης, ζητούν προκαταβολή των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, η οποία διαμορφώνεται από το 5% έως και το 8% αυτών.

«Η πληρωμή των δικαστικών εξόδων ισχύει για την πλειονότητα των περιπτώσεων. Το ποσοστό της προκαταβολής εξαρτάται από τις καταθέσεις που έχει -αν έχει- ο δανειολήπτης, από την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία και σαφώς από τα ετήσια εισοδήματά του», τονίζει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας. 

Ασπίδα προς τον επόπτη

Όσον αφορά την πίεση που δέχονται από τη Φρανκφούρτη, με στόχο να μην αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό, θέμα που απασχόλησε και την πρώτη συνάντηση που είχαν οι τραπεζίτες με τον νέο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια στις 25 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη, την αντικρούουν με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν ακόμη αγοραστές. «Αν δεν τα αγόραζαν οι τράπεζες, δεν θα δούλευε το εργαλείο των πλειστηριασμών ούτε ουσιαστικά, αλλά ούτε και ως όπλο εκβιασμού έναντι των στρατηγικά κακοπληρωτών.

Η γκρίνια από τον επόπτη αλλά και από τους θεσμούς υπάρχει, ωστόσο το αντεπιχείρημα των τραπεζών είναι ρεαλιστικό», αναφέρει πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates