Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΑΠΟΣΤΕΛΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(ΒΛΕΠΕ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ)...
Ίσως τελικά για την Ελλάδα το να είσαι τραπεζίτης με δικογραφία στη πλάτη να λειτουργεί και ως "παράσημο"...και είναι ουκ ολίγοι με "παράσημα" !!!
Την αντικατάσταση κορυφαίων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, προανήγγειλαν οι κυβερνητικοί εταίροι Matteo Salvini και Luigi Di Maio. 

Τους προσάπτουν ότι, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μία σειρά από τραπεζικά σκάνδαλα, στα οποία χιλιάδες καταθέτες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους. 

«Τώρα πρέπει να πληρώσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Lega και ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Πρώτο «θύμα» αυτής της «εκκαθάρισης» θα είναι ο Luigi Signorini, μέλος του πενταμελούς εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας του οποίου η ανανεώσιμη εξαετής θητεία λήγει αυτό το μήνα.

«Η διαχείριση της τράπεζας της Ιταλίας και της Consob (σ.σ. επιτροπή κεφαλαιαγοράς) πρέπει να αλλάξει τελείως», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Lega Matteo Salvini σε συνάντηση με πρώην καταθέτες μικρών τραπεζών του ιταλικού Βορρά. 


«Είμαστε εδώ επειδή εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν επιβλέψει δεν επέβλεπαν», είπε χαρακτηριστικά.

Ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή, όπως σημειώνει το Reuters. 

Τον Μάιο 2019 θα εξεταστεί η περίπτωση άλλων δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του υποδιοικητή Salvatore Rossi

Μιλώντας στην Βιτσέντζα, έδρας μίας εκ των τραπεζών που κατέρρευσαν, Salvini και Di Maiο δεσμεύτηκαν ότι, οι καταθέτες που έχασαν τα χρήματά τους θα αποζημιωθούν. 

Να σημειωθεί ότι και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, που βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, δεν διατηρούν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco.

Πάντως η θητεία του Visco ανανεώθηκε το 2017, πριν έλθει στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση.

Οι μικροί μέτοχοι στην Popolare di Vicenza και στη Veneto Banca είχαν απωλέσει τις επενδύσεις τους, όταν οι τράπεζες δεν κατάφεραν να αντλήσουν νέα κεφάλαια στην αγορά και κατέρρευσαν.

Στελέχη των δύο τραπεζών βρίσκονται σε δίκη με τις κατηγορίες ότι πωλούσαν υπερβολικά υπερτιμημένες μετοχές σε μικρούς επενδυτές και δάνειζαν χρήματα σε πελάτες, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την αγορά των μετοχών.

Η κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, έχει διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ για να αποζημιώσει τους μικρούς αποταμιευτές που έχασαν τα χρήματά τους και υποσχέθηκε να συστήσει κοινοβουλευτική επιτροπή για να διαπιστώσει ποιος είναι υπεύθυνος.
Di Maio και Salvini είπαν ότι, δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως το ταμείο αποζημιώσεων μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ.

«Αν η Ευρώπη συμφωνεί (στο ταμείο αποζημίωσης) τότε είναι εντάξει, αν η Ευρώπη δεν συμφωνεί, τότε για μας είναι ακόμα πιο εντάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Salvini.


πηγη bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates