.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

"ΚΟΠΗΚΕΣ" ΣΤΟ ΚΤΕΟ ;;; ΧΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!
Επιτόπια αφαίρεση πινακίδων από την αστυνομία προβλέπεται για τα αυτοκίνητα που θα «κόβονται» στον τεχνικό έλεγχο, δηλαδή όταν σημειώνεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) Επικίνδυνη Έλλειψη.

Η διαδικασία ακινητοποίησης αυτών των οχήματων καθορίζεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 892/19: • Σε περίπτωση που κατά τον τεχνικό έλεγχο οχήματος (αρχικό, περιοδικό, εκούσιο, έκτακτο, ειδικό και επανέλεγχο) σε ΙΚΤΕΟ, διαπιστωθούν ελλείψεις που καθιστούν το όχημα επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αυτό ακινητοποιείται, δηλαδή αφαιρούνται επί τόπου η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας (η πινακίδα κυκλοφορίας για μοτοσικλέτα). Η αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας έχει την έννοια ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία του οχήματος, ο δε ενδιαφερόμενος μπορεί να το μετακινήσει μόνο μέχρι το συνεργείο επισκευής με μέσα ασφαλή για την οδική κυκλοφορία και μετά την επισκευή του, σε ΚΤΕΟ προκειμένου να γίνει ο επανέλεγχος για τη διαπίστωση αποκατάστασης των επικίνδυνων ελλείψεων.
 • Η αφαίρεση των προαναφερόμενων στοιχείων κυκλοφορίας γίνεται από αστυνομικό όργανο το οποίο ειδοποιείται από το ΙΚΤΕΟ για τον σκοπό αυτό. Το ΙΚΤΕΟ χορηγεί στον ενδιαφερόμενο έγγραφο, υπόδειγμα του οποίου παρατίθεται στο παράρτημα Ι της απόφασης.
 • Τα στοιχεία κυκλοφορίας αποστέλλονται από την Αστυνομική Αρχή στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ή σε αυτή που υποδεικνύεται από τον ενδιαφερόμενο.
 • Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στον ενδιαφερόμενο γίνεται κατόπιν ελέγχου κατά αρμοδιότητα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας με την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου χωρίς επικίνδυνες ελλείψεις από ΚΤΕΟ στο οποίο διενεργήθηκε ο επανέλεγχος. Στην περίπτωση που στο εκδιδόμενο ΔΤΕ δεν σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις, το ΚΤΕΟ χορηγεί και το κατάλληλο Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου (ΕΣΤΕ) το οποίο επικολλάται στην πινακίδα κυκλοφορίας από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο :

 1. Στα πλαίσια της θεωρίας και εφαρμογής του Σοκ σε βάρος του Ελληνικού Λαού, ο ΚΟΚ έχει γίνει πολύ αυστηρός και ορισμένες φορές παράλογος. Οι αστυνομικοί ενδεχόμενα να κερδίζουν Bonus ανάλογα με τον αριθμό των προστίμων που γράφουν. Έτσι αν δεν φοράς ζώνη ασφαλείας σου παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας, τις πινακίδες και 600€. Όλα αυτά γιατί ένα ατύχημα μπορεί να σημάνει μεγαλύτερη αποζημίωση για την ασφαλιστική εταιρία και οπωσδήποτε , που είναι το ζητούμενο, θα σου δημιουργήσει μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα που θα σε υποχρεώσει να υποταχθείς στις κατοχικές δυνάμεις. Θα μου ειπείτε ότι δεν πρέπει να φοράς ζώνη μέσα στην πόλι; Η απάντηση είναι ΝΑΙ πρέπει να φοράς αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να μου παίρνεις πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας γιατί τιμωρείς έτσι το αυτοκίνητο που τον οδηγούν ή/και ανήκει σε άλλους. Το πρόστιμο είναι πολύ μεγάλο για ένα λαθρομετανάστη που παίρνει επίδομα 440 €. Για τον μέσο Έλληνα αυτό το πρόστιμο είναι αιτία αυτοκτονίας.
  Στις Ευρωπαϊκές όμως χώρες σου βάζουν προθεσμία να το φτιάξεις, οπότε στην επανεξέταση ενεργούν ηλεκτρονικά.
  Το πολύ απλό που θα μπορούσε να γίνει, αν δεν έχει γίνει, είναι ότι οι μη φέροντες τη ζώνη να μη αποζημιώνονται σε περίπτωση ατυχήματος. Όταν για ένα ΙΧ 1980 cc 26 ετών πληρώνεις 630 € τέλη κυκλοφορίας, εκτός από τα τέλη διοδίων, για οδικές υπηρεσίες ανύπαρκτες και λακκούβες πάμπολλες, για σκοτεινούς δρόμους που διαθέτουν εικονοστάσια αντί πινακίδων για σήμανση, τότε στο Βέλγιο πχ που δεν έχει διόδια, που οι δρόμοι είναι φωτισμένοι θα έπρεπε τα τέλη κυκλοφορίας αντί 400€ να σου ζητούν 1000€.
  Αλλά εδώ είναι η χώρα των προδοτών και των ασπονδύλων…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates