Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

ΕΤΣΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΑ ΟΡΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ !!!

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Του Γιάννη Ντάσκα

Στην εποχή μας ξεφύτρωσαν διάφορες εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, οι οποίες ξαφνικά βρήκαν πολύ συμφέρουσες επενδύσεις να αγοράσουν... αέρα κοπανιστό, δηλαδή δάνεια τα οποία έχουν βάψει κόκκινες τις ελληνικές τράπεζες.

Δηλαδή δάνεια που δεν πληρώθηκαν και τα πληρώνει ο λαός με περικοπές από τις συντάξεις τους, τους μισθούς του, με υπερβολική φορολόγηση κλπ.

Πώς αυτές οι ξένες εταιρείες που δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα γραφείο στην Ελλάδα βρήκαν συμφέρουσες τέτοιες επενδύσεις;

Ποιος τους πληροφόρησε,αφού δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ενημερωτικό σημείωμα κάποιου συμβούλου η εμπειρογνώμονα;

Μήπως δεν είναι και τόσο... ξένες αυτές οι εμφανιζόμενες ως ξένες; Μήπως τα ελληνικά ονόματα πίσω από αυτές ή στις αντιπροσωπείες τους δείχνουν το δρόμο;

Μήπως δηλαδή είναι "μιλημένες" από μέσα; Μήπως κάποιοι άφησαν τα δάνεια επίτηδες ανείσπρακτα για να βάλουν στο χέρι περιουσίες με εκβιασμούς και απάτες σε βάρος των ανύποπτων ή αδύναμων;

Μήπως πολλά δάνεια κοκκίνισαν με τέτοιους τρόπους,ώστε να πέσουν στα χέρια επιτηδείων αντί πινακίου φακής και έχουμε τα φαινόμενα του πολέμου ή αμέσως μετά τον πόλεμο, όταν τα κυκλώματα έφερναν κόσμο με απατηλούς η παράνομους τρόπους στον γκρεμό και άρπαζαν τις περιουσίες τους;

Μπορεί το 2020 το κράτος να ισχυρίζεται ότι δεν βλέπει τα ακίνητα φιλέτα,τους κρατικούς υπαλλήλους που το ίδιο πληρώνει και να προσποιείται ότι θέλει ξένη βοήθεια για να δει τον ελέφαντα στο ένα μέτρο;

Μια ερώτηση-ρεπορτάζ αυτής της κατηγορίες κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος για συγκεκριμένες περιπτώσεις και... ανοίξτε τα μάτια σας να δείτε πως αρπάζουν την περιουσία του γείτονα, άδικα, αναίσχυντα, ανήθικα και παράνομα:


Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «Εγκληματική η συμπεριφορά τραπεζών και τραπεζικών στελεχών στο θέμα των χαριστικών δανείων».


Είναι δεδομένη η εγκληματική συμπεριφορά πολλών τραπεζών και τραπεζικών στελεχών και αυτό φαίνεται από το πλήθος των δικογραφιών για τα λεγόμενα χαριστικά και τεράστια σε ύψος δάνεια.

"Κορωνίδες" τέτοιων δανείων:

1. τα θαλασσοδάνεια στα δυο μεγάλα Κόμματα ,τα οποία προκαλούν ,με την έως σήμερα ατιμωρησία έστω και ενός, το κοινό περι δικαίου αίσθημα, αφού δεν καταβάλλεται καν προσπάθεια να τηρηθούν προσχήματα και να πληρωθούν,

2. τα δάνεια με εγγύηση αέρα κοπανιστό σε μεγάλα ΜΜΕ, όπως ο ΔΟΛ κλπ

Τράπεζες που ξεκίνησαν ως ιδιωτική επιχειρηματικότητα (ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ)αφού μάζεψαν τεράστια χρηματικά ποσά σε ρευστό, αφού αγόρασαν τεράστιες επιχειρήσεις με αυτά τα χρήματα, κατέληξαν ουσιαστικά κρατικές, αφού με το τρυκ των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών (ΕΘΝΙΚΗ,, ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ EUROBANK) κατάπιαν τις μικρότερες τράπεζες και συντηρούνται και σήμερα μέσω των χρηματοδοτήσεων με κρατικά χρήματα.

Τα κράτη όμως είναι κράτη εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου και όχι οντότητες που διοικούνται απο συμμορίες και με λογική "ότι προλάβουμε να αρπάξουμε απο τους νομοταγείς και αδύναμους και να πάμε να τα φάμε με όσους ζουν χωρίς νομικούς και ηθικούς κανόνες και φραγμούς".

Στην εποχή μας επαίρονται οι υπουργοί ότι έχουν βάλει τη χώρα και την κρατική λειτουργία στην εποχή των κομπιούτερ ,όπου φαίνεται και η παραμικρή οικονομική κινηση των πολιτών και καταγράφεται η φτωχή ή χλιδάτη ζωή.

Επαίρονται για το "πόθεν έσχες" που ,όπως διαβεβαιώνουν, περνάει ακτινογραφία την οικονομική κίνηση και ζωή, όλων των δημοσίων υπαλλήλων, των κρατικών οργανισμών κλπ.

Επομένως δεν θα έπρεπε να βρίσκουμε μπροστά μας οικονομικά εγκλήματα αυτής της μορφής και οι κρατικοί υπάλληλοι και οι κρατικοί οργανισμοί, όπως και οι Τράπεζες θα έπρεπε να υπάγονται σε αυτόματη διασταύρωση των κινήσεών τους μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Και όμως.

Προσέτρεξαν και προστρέχουν και σε μένα ,αλλά προφανώς και σε άλλους βουλευτές, νομοθέτες με την έννοια του νόμου πολίτες και μας ζητούν εξηγήσεις και μας ρωτούν αν κάτω από το τραπέζι συνεργαζόμαστε με τους άρπαγες του δημοσίου, χρήματος, τους άρπαγες ιδιωτικών περιουσιών με προσχήματα που παραβιάζουν τους κανόνες ηθικής και νομιμότητας προκλητικά και εμείς παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε, δεν ακούμε, δεν καταλαβαίνουμε.

Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Και βλέπουμε και ακούμε και καταλαβαίνουμε και εμείς οι βουλευτές και εσείς οι Υπουργοί και πρέπει να αποδεικνύουμε ότι κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση ασκούμε το καθήκον μας.

Εμείς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της νομοθετικής λειτουργίας της Βουλής και εσείς εφαρμόζοντας και το γράμμα, αλλα και το πνεύμα του νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο στον πυρήνα του κινείται με ανθρωπισμό, δηλαδή προστασία του αδύναμου, του ανήμπορου, του νομοταγούς, του καλόπιστου και πάταξη των αντιθέτων.

Στην παρούσα ερώτηση εκθέτω δυο χαρακτηριστικές, από τις πολλές περιπτώσεις, που υπάγονται στην παραπάνω κατηγορία.

Ανώτατος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών με αμοιβή πολλές-πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα και υπηρεσία στις καλύτερες θέσεις των μεγάλων ελληνικών πρεσβειών του εξωτερικού έλαβε δάνειο από την τράπεζα EUROBANK για να αγοράσει με την οικογένειά του πρώτη κατοικία.

Η τράπεζα γνωρίζοντας ότι ο κρατικός υπάλληλος λαμβάνει τεράστια μηνιαία αμοιβή κρατικού χρήματος και τόσο με αυτό το κριτήριο, όσο και την αξία του σπιτιού, παραχώρησε το δάνειο.

Τα πρώτα χρόνια το δάνειο πληρωνόταν κανονικά. Στη συνέχεια ο εν λόγω εξανδραπόδισε την οικογένειά του και η Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε απόφαση διαζυγίου σε βάρος του.

Αμέσως ο δημόσιος ανώτατος υπάλληλος σταμάτησε να πληρώνει όχι μόνο τις κανονικές δόσεις από το κρατικό χρήμα που εισπράττει στην κρατική τράπεζα, αλλά και ελάχιστο ποσό.

Η τράπεζα επί δέκα (10) και πλέον χρόνια, αν και μπορούσε, δεν έκανε την παραμικρή εναντίον του κίνηση, αφήνοντάς τον ασκεί στην πράξη εκβιασμό σε βάρος των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Ουδέν πράττει παρότι ευχερώς θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι ο ανώτατος κρατικός υπάλληλος φωτογραφίζεται κάθε τόσο σε πανάκριβα τουριστικά θέρετρα στο Μεξικό, στις Μπαχάμες, στη Βραζιλία, στη Σκανδιναβία και αλλαχού "εις υγείαν των κορόιδων", ενώ διαθέτει και με αγορά από το κρατικό χρήμα και ακίνητη περιουσία σε νησί θέρετρο της Ελλάδας.

Έτσι το κράτος προσποιείται ότι δεν βλέπει τι κάνει το κράτος!

Πράγματα αδιανόητα σε σοβαρές δυτικές δημοκρατίες.

Πχ. Στη Γερμανία Έλληνας είχε ένα κατάστημα, στο οποίο έτρωγε συχνά και γερμανός εφοριακός και μάλιστα είχε και φιλική σχέση με τον Έλληνα ιδιοκτήτη, μετανάστη.

Κάποια στιγμή ο Έλληνας του είπε ότι μπορεί να τον φιλοξενήσει για καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό του στην Ελλάδα και αυτό έγινε.

Μετά λίγους μήνες η γερμανική εφορία με τον συγκεκριμένο εφοριακό μπήκε στο κατάστημα του Έλληνα στη Γερμανία και του επέδωσε ένα τεράστιο πρόστιμο εξηγώντας ότι πήγε και πάλι υπάλληλος της στην Ελλάδα, υπολόγισε περιουσία στην Ελλάδα και στη Γερμανία και διαπίστωσε ότι έκρυβε χρήματα από το γερμανικό κράτος. Ο έλεγχος ήταν λεπτομερής και ο πολίτης εξαναγκάστηκε να πληρώσει, αφού πράγματι αποδείχθηκε ότι έκρυβε χρήματα κλπ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η η τράπεζα Βγενόπουλου δίνει δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματία με εξασφάλιση ένα εργοστάσιο αξίας 11 εκατομ ευρώ.

Η Τράπεζα με την ακίνητη περιουσία αυτή εξασφαλίζει από τις αγορές ρευστότητα και αγοράζει κι άλλα.

Όπως ήδη έκριναν τα κυπριακά δικαστήρια αφού χρησιμοποίησε την ακίνητη περιουσία με την οποία εξασφαλίζονταν τα δάνεια στη συνέχεια με μεθόδους ανήθικες και παράνομες μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό και εκείνες το μόνο που δεν κάνουν είναι να προσπαθούν να εισπράξουν τα δάνεια. Αντίθετα οδηγούν τα δάνεια σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους με σκοπό να αρπάξουν τα ακίνητα πολλαπλάσιας αξίας.

Εν προκειμένω ενώ μπορούσε να εισπράξει το δάνειο ,δεν το έπραξε.

Αντίθετα με μεθόδους μαφιόζικες βγάζουν στον πλειστηριασμό όλο το αξίας 11 εκατομ εργοστάσιο, ενώ μπορούσαν να βγάλουν ξεχωριστά τμήμα του καθώς είναι χωρισμένο σε οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Στην διαδικασία αυτή εν τέλει φαίνεται να δρα και η κρατική τράπεζα Πειραιώς, η οποία απορρόφησε την τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ.

Εμφανίζεται δηλαδή μια κρατική οντότητα να δρα μαφιόζικα έτσι που η τοκογλυφία να φαντάζει μπροστά στην μέθοδο που ακολουθεί σαν πρακτική της Μητέρας .

Στο αρχικό στάδιο η περιουσία φαίνεται πριν καταλήξει σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία να μεταβιβάζεται από την Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ σε μία εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αλλά με το ελληνικό όνομα SYNERGATIS PLC και λογικό είναι να φουντώνουν οι υποψίες μας ότι πίσω μπορεί κρύβονται Έλληνες και δη συνεργάτες της Τράπεζας, κάτι αδιανόητο ακόμα και για κράτη μαφιόζων σε μια εποχή που η χώρα μας ταλανίζεται από τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και ανεργία, λόγω διάλυσης επιχειρήσεων.

Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση το δάνειο δόθηκε στα πλαίσια της ενίσχυσης των πολιτών, να αγοράσουν πρώτη κατοικία και να βοηθηθεί η χώρα στο δημογραφικό της πρόβλημα.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1. Ισχύουν κανόνες ηθικής στην συμπεριφορά του κράτους και των κρατικών υπαλλήλων έναντι των πολιτών;

2. Ισχύουν κανόνες νομικοί, μεταξύ των οποίων ο σεβασμός στα χρηστά συναλλακτικά ήθη στην συμπεριφορά του κράτους και των κρατικών οντοτήτων, όπως οι συγκεκριμένες "συστημικές", συντηρούμενες με κρατικό χρήμα Τράπεζες;

3. Οι μηχανισμοί ελέγχου του κράτους στην οικονομική συμπεριφορά των υπαλλήλων του λειτουργούν έναντι όλων, δηλαδή και των ισχυρών ή μόνον έναντι των καθαριστριών, την οικονομική συμπεριφορά των οποίων διαπίστωσαν σε χρόνο ρεκόρ;

4. Γίνονται διασταυρώσεις της χλιδάτης ζωής, της ακίνητης περιουσίας με την συμπεριφορά των κρατικών υπαλλήλων έναντι των οφειλών τους προς κρατικές οντότητες;

5. Έχετε λάβει πρόνοια και ποιά για την τήρηση των χρηστών συναλλακτικών ηθών, στα δάνεια ή θα μας απαντήσετε όπως ανάλγητοι τοκογλύφοι "ας πάνε στον εισαγγελέα" δημιουργώντας μας νέα ερωτήματα για ποιό λόγο να έχουμε υπουργούς και υπουργεία και όχι σκέτα δικαστήρια;

6.Έχετε ερευνήσει μέσω των υπηρεσιών σας για το ποιές είναι οι εταιρείες και μάλιστα με ελληνικά ονόματα στις οποίες μεταβιβάζονται τα δάνεια, κόκκινα και πράσινα;

7. Εχετε μηχανισμό έρευνας, αν πράσινα δάνεια χρωματίζονται ανήθικα και παράνομα σε κόκκινα, ώστε μέσω αυτού να αρπάξουν πολλαπλάσιας αξίας ακίνητα και καταστούν ανήθικα και παράνομα πλουσιότεροι κάποιοι;

8.Ποιά είναι τα ποσά με τα οποία ενισχύθηκαν οι προαναφερόμενες τέσσερις συστημικές Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EUROBANK από το 2010 έως σήμερα;

- Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που οφείλουν τα τηρούν οι κρατικές υπηρεσίες σας για την οικονομική ενίσχυση των τραπεζών αυτών;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates