Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

ΚΕΠΚΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ !!!
Άλλος ένας χειμώνας που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έκαψαν τους καταναλωτές

Με ανακοίνωσή του, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τον ίδιο τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει το "χαράτσωμα" όσων καταναλωτών χρησιμοποιούν νυχτερινό ρεύμα για θέρμανση.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ. :

Το Μάρτιο του 2018, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, στους: Ρ.Α.Ε. – Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κ. Ιωάννη Δραγασάκη, Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Δημήτριο Αυλωνίτη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η. Η επιστολή αφορούσε τις απαράδεκτες αυξήσεις των τιμών στις χρεώσεις Υ.Κ.Ω. – Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. - Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων που επιβλήθηκαν, από 1 Ιανουαρίου 2018, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, έγινε ειδική αναφορά στους καταναλωτές, που τιμωρούνται, γιατί χρησιμοποιούν νυχτερινό ρεύμα, για θέρμανση.

Επί ένα χρόνο, σχεδόν, το ΚΕ.Π.ΚΑ. «έγινε μπαλάκι», ανάμεσα σε Ρ.Α.Ε., Υπουργεία, ΔΕΔΔΗΕ - Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αποτινάξουν τις ευθύνες τους. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επέμεινε και συνέχισε την πίεση, με δελτία τύπου, επιστολές υπενθύμισης του προβλήματος, συνεντεύξεις κ.λπ.
Όμως, ένα χρόνο μετά, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν νυχτερινό ρεύμα, για θέρμανση, εξακολουθούν να χαρατσώνονται. Οι λογαριασμοί, που μόλις ήρθαν, αποτελούν ηλεκτροσόκ.
Επειδή η πολιτική ευθύνη, για την προστασία των καταναλωτών και των οικονομικών τους συμφερόντων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητούμε, άμεσα, από τον Υπουργό, κ. Σταθάκη, να προχωρήσει, σε κατάργηση των χρεώσεων Υ.Κ.Ω., από το νυχτερινό ρεύμα, που χρησιμοποιείται, για θέρμανση. Είναι απαράδεκτο και συγχρόνως τραγικό να κινδυνεύουν να παγώσουν καταναλωτές, που επιδοτούν τη λειτουργία της Δ.Ε.Η. και ίσως και την ανικανότητά της να εντοπίσει ρευματοκλοπές και να περιορίσει τη διαφυγή εσόδων.
κ. Υπουργέ,

Αναλάβετε τις ευθύνες σας, πριν αναγκαστούμε να γιορτάσουμε τα πρώτα γενέθλια αυτής της μαραθώνιας προσπάθειάς μας.


Από το deienergynews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates