Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 600.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Νέο πακέτο μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, καθαρού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 700 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται να πουλήσει η Eθνική Τράπεζα έως τον Ιούνιο του 2019.

Πρόκειται για περίπου 600.000 μικρά καταναλωτικά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών, τα οποία η τράπεζα έχει ήδη πακετάρει και βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει ήδη επικοινωνήσει μέσω των συμβούλων της την απόφαση πώλησης του νέου πακέτου των «κόκκινων» καταναλωτικών και έχει υπάρξει από την πλευρά των αγοραστών θετικό ενδιαφέρον. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πακέτο αυτό αποτελεί το δεύτερο της κατηγορίας (σ.σ. καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις), καθώς η Εθνική πούλησε το 2018 το πρώτο, καθαρού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 2 δισ. ευρώ, στις ξένες εταιρείες CarVal και Intrum.

Τρέχει το Symbol

Στο μεταξύ, η τράπεζα τρέχει με γοργό ρυθμό την πώληση του πακέτου των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών (μικρών και μεσαίων εταιρειών) δανείων με εξασφαλίσεις καθαρού οφειλόμενου κεφαλαίου 900 εκατ. ευρώ -συνολικής απαίτησης 1,6 δισ. ευρώ-, που φέρει την επωνυμία «Symbol». Τα εν λόγω δάνεια έχουν εξασφαλίσεις 8.000 εμπορικών ακινήτων και κατοικιών.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν στο Euro2day.gr ότι η πώληση του πακέτου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους επενδυτές που έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές. Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου.

Τιτλοποιήσεις

Σε ό,τι αφορά τη χρήση ή όχι του εργαλείου των τιτλοποιήσεων, πηγές της τράπεζας υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο υπάρχει στα πλάνα του πιστωτικού ιδρύματος, ωστόσο, παραπέμπουν στον μηχανισμό τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων με εγγύηση του δημοσίου (Asset Protection Scheme), που ετοιμάζουν το υπουργείο Οικονομικών και ο σύμβουλός του JP Morgan.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates