.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΒΟΜΒΑ: Η ΕΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 200.000.000€ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΓΥΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ TO POLITICO
202,3 εκατ. ευρώ χαμένους τελωνειακούς δασμούς εντόπισε η έρευνα της OLAF για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2018 !!!
Δείτε σχετικά και εδώ:Να πληρώσουν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για την αποτυχία να σταματήσουν μεγάλο κινεζικό δίκτυο παράνομων εισαγωγών ειδών ένδυσης και υπόδησης απαιτούν από τα ελληνικά τελωνεία ερευνητές κατά της απάτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με το Politico.

Ερευνα από την αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της απάτης, OLAF, επικεντρώνεται στο λιμάνι του Πειραιά, κινεζικής ιδιοκτησίας -μέρος του κινεζικού πρότζεκτ «Belt and Road»-, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν κινεζικό δίκτυο απατεώνων, που δεν πλήρωναν δασμούς εισαγωγής και ΦΠΑ για μεγάλες ποσότητες παπουτσιών και ρούχων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών που μεταφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Δεκεμβρίου είναι μέρος της εκστρατείας του OLAF κατά του εγκληματικού δικτύου, που δεν έχει πληρώσει τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για τελωνειακούς δασμούς σε έξι χώρες, από το 2015.

«Ο OLAF επιβεβαιώνει ότι έχει ολοκληρώσει την έρευνα που αφορά την παράνομη εισαγωγή ειδών ένδυσης και υπόδησης στην Ελλάδα, την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαΐου 2018», σημειώνει η υπηρεσία.

«Με βάση τα ευρήματα, ο OLAF έχει εκδώσει Σύσταση προς τα ελληνικά τελωνεία για την ανάκτηση του ποσού των 202,3 εκατ. ευρώ από χαμένους τελωνειακούς δασμούς».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates