.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ NOOR1 & ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ !!!

«ΒΑΛΑΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 22 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ»
Καταγγελίες Καμμένου για τη δικαιοσύνη !!!

Λάβρος εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις υποθέσεις που εμπλέκεται το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καμμένος κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση που το κόμμα του συμμετέχει σημείωσε πως δεν έχουν γίνει πράξη όλα όσα θα έπρεπε για την απόδοση της δικαιοσύνης, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει για αυτές τις καθυστερήσεις.Και με αφορμή αυτό ο κ. Καμμένος έκανε σοβαρές καταγγελίες για τη δικαιοσύνη. Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα πως είναι δυνατόν «σε όλα τα κακουργήματα να ορίζεται ανακριτής μέσα σε μία εβδομάδα και στην υπόθεση του Noor1 που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για εμπορία ναρκωτικών, για προμήθεια ναρκωτικών και για διακίνηση ναρκωτικών 3 τόνων ηρωίνης να μην έχει ακόμα οριστεί ανακριτής γιατί δεν συνεδριάζει το Εφετείο Πειραιώς.

Οι καταγγελίες δεν τελείωσαν εκεί όμως από τον Πάνο Καμμένο. Αποκάλυψε πως ο εισαγγελέας που πρότεινε την αναίρεση για τα στημένα είναι ο μόνος από τους 22 δικαστικούς, ο οποίος τάχθηκε στο Συμβούλιο υπέρ του κ. Μαρινάκη.

Και δεν τελείωσε εκεί ο υπουργό Άμυνας, λέγοντας πως αυτές οι αναφορές και οι καταγγελίες ουδέποτε ελέγχθηκαν από τη Βουλή και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και ούτε οι αναφορές για διορισμούς παιδιών δικαστών σε εφοπλιστικές εταιρείες, τα συμφέροντα των οποίων συμπίπτουν με εκείνα του κ. Μαρινάκη.


ΠΗΓΗ: rp.news

Βρέθηκε αντιεισαγγελέας να ασκήσει αναίρεση, που «απαλλάσσει» Μαρινάκη


Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που δίνει ο νόμος ασκήθηκε τελικά αναίρεση κατά και του δεύτερου βουλεύματος, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση των -καταγγελλόμενων- εγκληματικών ενεργειών στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Είχαν προηγηθεί αιτήσεις συνολικά τεσσάρων κατηγορουμένων, που ζητούσαν ουσιαστικά να τεθούν στο αρχείο γι’ αυτούς οι κατηγορίες που είχαν απομείνει από την περίφημη δικογραφία περί «εγκληματικής οργάνωσης». Από αυτές, όμως, έγινε δεκτή μόνον του κ. Μαρινάκη, ο οποίος μετά την απαλλαγή από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση ζητεί να απαλλαγεί και για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, ουσιαστικά, δηλαδή, να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Με λίγα λόγια, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των τριών για τα ίδια νομικά δεδομένα και έγινε δεκτή μόνον του επιχειρηματία. Προηγουμένως, όμως, είχαν συμβεί ορισμένα πιθανόν μη συνήθη γεγονότα:

• Τις αναιρέσεις δεν τις ανέλαβε (παρότι μιλάμε για ενιαία δικογραφία) ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά δύο. Συγκεκριμένα, για τους άλλους κατηγορoυμένους ανέλαβε άλλος αντιεισαγγελέας, ο οποίος απεφάνθη ότι δεν μπορεί να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα, όπως ζητούσαν οι κατηγορούμενοι.

• Την τέταρτη αναίρεση (του κ. Μαρινάκη) ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος την έκανε δεκτή. Μάλιστα, άσκησε την αναίρεση την τελευταία ημέρα που όριζε ως προθεσμία ο νόμος. Ζητεί ουσιαστικά να καταπέσει η μόνη κακουργηματική κατηγορία που έχει μείνει, αυτή της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, ενώ σε εκκρεμότητα υπήρχε και η σύσταση συμμορίας, που είναι αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

• Η μεν αναίρεση του κ. Μαρινάκη κατατέθηκε δύο ημέρες πριν από τη λήξη προθεσμίας, ενώ οι άλλες την επόμενη ημέρα, μία ημέρα, δηλαδή, προ της λήξεως.

• Πιθανόν οι κατηγορούμενοι επέλεξαν συγκεκριμένες ημέρες κατάθεσης ώστε να χρεωθούν οι αντίστοιχες αναιρέσεις στους αντιεισαγγελείς που είχαν υπηρεσία, ίσως και εκμεταλλευόμενοι την απουσία (για ακόμα μια φορά!) της εισαγγελέως Α. Π., η οποία έχει και την ευθύνη χρεώσεως των υποθέσεων.

• Ο μεν κ. Ζαχαρής, δείχνοντας θαυμαστή επιμέλεια, μέσα σε δύο ημέρες διάβασε την εκατοντάδων σελίδων δικογραφία και το 300 σελίδων βούλευμα (!) και έκανε δεκτή την αναίρεση. Ο έτερος αντιεισαγγελέας απέρριψε το αίτημα, επικαλούμενος, όπως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, την έλλειψη χρόνου μελέτης της υποθέσεως.

Πάντως αυτό που θα αποφασίσει για όλα είναι το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates