Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ELFE-ΔΕΠΑ !!!

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ
Σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα.Πειθαρχική έρευνα για τυχόν ευθύνες δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση των χρεών της ELFE, της λιπασματοβιομηχανίας συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απέναντι στη ΔΕΠΑ, ξεκίνησε μετά την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση τις τελευταίες ημέρες.

Οι καταγγελίες βέβαια της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου έχουν γίνει εδώ κι αρκετό καιρό. Προφανώς, για να ξεκινήσει η έρευνα τώρα, έπρεπε να πρώτα να «βουίξει ο τόπος».

Πώς έχει η εν λόγω πτυχή της υπόθεσης;

Όταν η κατάσταση των χρεών της ELFE έφτασε στο απροχώρητο, οι μέτοχοι της ΔΕΠΑ ζήτησαν με έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους το καλοκαίρι του 2017 από την εταιρεία να προχωρήσει σε διακοπή της τροφοδοσίας.

Η λιπασματοβιομηχανία προσέφυγε τότε στα δικαστήρια της Καβάλας ζητώντας να μην διακοπεί η παροχή αερίου επικαλούμενη συμφωνίες που είχε κάνει με τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο Θεόδωρο Κιτσάκο. Το Πρωτοδικείο Καβάλας έκανε δεκτό το αίτημα της ELFE αλλά στη συνέχεια αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τη διαφορά.

Έτσι παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η συνδεδεμένη με τον Λαυρεντιάδη εταιρεία προσέφυγε τότε εκ νέου ζητώντας να ισχύσει η συμφωνία Κιτσάκου αλλά οι Δικαστές του πρωτοδικείου Αθηνών απέρριψαν τα αιτήματά της.

Τελικά ο τέταρτος κατά σειρά δικαστής ,ανατρέποντας τις προηγούμενες αποφάσεις των τριών συναδέλφων του, επανέφερε τη διάταξη του πρωτοδικείου Καβάλας, το οποίο ωστόσο είχε δηλώσει αναρμόδιο…


ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates