Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!!Οταν έχτιζε την καριέρα του ως αντισυστημικός και ηγέτης της (ισπανικής) Αριστεράς, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos εξυμνούσε τη Βενεζουέλα και τον Νικολάς Μαδούρο – άλλωστε η υπόθεση για «μαύρα» κονδύλια του καθεστώτος Τσάβες με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι Podemos και ενδεχομένως άλλα αριστερά κινήματα στην Ευρώπη ακόμα διερευνάται. 

Τώρα όμως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είναι κοινοβουλευτικός άνδρας, έχει μεν διατηρήσει την κοτσίδα του αλλά έχει πάρει και μια βίλα με πισίνα με τη βουλευτική αποζημίωση. Και τώρα η κατάσταση στη Βενεζουέλα δεν του αρέσει και πολύ. Ούτε και ο Μαδούρο. 

Ο ηγέτης των Podemos έκανε την Πέμπτη λόγο για «καταστροφική πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα» και πήρε σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση Μαδούρο. Καταθέτοντας στην επιτροπή της ισπανικής γερουσίας που εξετάζει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης των Podemos από το Καράκας, ο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε πάρει λεφτά από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας».

«Η πολιτική και οικονομική κατάσταση (στη Βενεζουέλα) είναι τώρα καταστροφική…
Δεν συμμερίζομαι κάποια πράγματα που είπα στο παρελθόν» παραδέχθηκε, για να προσθέσει: «Διορθώνοντας τα λάθη σου στην πολιτική είναι κάτι σωστό».

«Δεν δούλεψα για τη βενεζουελάνικη κυβέρνηση» απάντησε ερωτηθείς σχετικά. «Αλλά δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για ποιον δούλεψα, δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη ζωή μου» τόνισε. 

«Αν η ερώτηση είναι αν κάποια ξένη κυβέρνηση ή εξωχώρια εταιρεία ίδρυσε το κόμμα, ή αν το Podemos είχαν παράνομη χρηματοδότηση, η απάντηση είναι όχι» επέμεινε, παραπέμποντας στο Ισπανικό Ελεγκτικό Συνέδριο που είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση της χρηματοδότησης των κομμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates