Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ" ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ & ΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ;;;

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 26/10 ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ;;; ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;; ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ;;;
Δείτε σχετικά και εδώ:Που «χάθηκε» η δίωξη;


Διαβάζοντας την αποκάλυψη του Βασίλη Κατσαρού για την Εθνική Τράπεζα αναρωτήθηκα γιατί ο καλός κατά τα άλλα συνάδελφος, παραλείπει από την αναφορά του για το ΛΕΠΕΤΕ να υπενθυμίσει την δίωξη για κακουργηματική απιστία που έχει ασκηθεί κατά των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας οι οποίες χειρίστηκαν το θέμα.

Προφανώς διότι ίσως δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση, για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Να το πω ανοιχτά, η διαφαινόμενη λύση με τροπολογία που θα μεταφέρει τα βάρη του ΛΕΠΕΤΕ στο σύνολο των φορολογουμένων, βολεύει πολλούς από τους εμπλεκόμενους.

Όσο για τα υποζύγια τους φορολογούμενους, αυτοί δεν πρόκειται κάν (όπως συμβαίνει πάντα) να ερωτηθούν.


ΠΗΓΗ: fmvoice.gr


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr για τα σχέδια για "λουκέτο" στο ΛΕΠΕΤΕ και μεταφορά στο ΕΤΕΑΕΠ :


Το Υπουργείο Εργασίας έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση την οποία θα έχει ψηφιστεί μέχρι το Φεβρουάριο 2019 και η οποία θα προβλέπει την μεταφορά στο ΕΤΕΑΕΠ των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ. 

Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος στη συνάντησή του με τους Συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχων δικαιούχων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που οι ίδιοι ζητούν τη μεταφορά τους στο ΕΤΕΑΕΠ λόγω της κατάρρευσης του Ταμείου τους ενώ τόνισε ότι ανάλογη ρύθμιση θα υπάρξει και για τη μεταφορά του κλάδου Επικούρησης του ΕΔΟΕΑΠ. 

Αυτό το δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζόμενων και Συνταξιούχων στην Ιονική, Ιονική Ενότητα. 

Ωστόσο όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στη συνέχεια και μετά από παρέμβαση του ιδίου του υφυπουργού Εργασίας αφαίρεσαν από την ανακοίνωσή τους την αναφορά στο ΛΕΠΕΤΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Η τροποποίηση της ανακοίνωσης άλλωστε προκύπτει από τη σύγκριση της τρέχουσας με αυτή που κάποιος έχει κρατήσει κατά την ημέρα της συνάντησης.

Ωστόσο σε ότι αφορά στο ΛΕΠΕΤΕ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη έχει ήδη δρομολογηθεί η πλήρης κατάργηση του λογαριασμού 
και η μεταφορά όλων των δικαιούχων του λογαριασμού στο ΕΤΕΑΕΠ. 

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να υποβληθεί θεσμικά από την Εθνική και θα βασίζεται στη νομοθεσία που απέκλεισε μετά το 2005 την είσοδο νεοπροσλαμβανόμενων στο ΛΕΠΕΤΕ.
Η Εθνική θα καταβάλλει περί τα 120 εκ ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δηλαδή 30 εκατ ετησίως για 4 χρόνια, για την κάλυψη του αναλογιστικού ελλείματος που θα προκύψει στο ΕΤΕΑΕΠ. 

Ταυτόχρονα όμως θα απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις καταβολής άνω των 120 εκ ευρώ το χρόνο για τις επικουρήσεις του ΛΕΠΕΤΕ αλλά και θα έχει μειωμένες εργοδοτικές εισφορές για τους περίπου 5000 εργαζόμενους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ για τους οποίους σήμερα καταβάλλει εισφορές 9%.

Σημειώνεται ότι εφ όσον υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της κυβέρνησης, ζήτημα μειωμένης χρηματοδότησης θα υπάρξει και για το ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας της Εθνικής) το οποίο έχει σημαντικά έσοδα σήμερα από τις Επικουρήσεις των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.
Υπολογίζεται ότι η «τρύπα» που θα προκύψει για το ΤΥΠΕΤ είναι της τάξεως των 5 εκ ευρώ.
Μια τρύπα που ήδη υπάρχει από το 2018 σε ένα σημαντικό βαθμό λόγω της μη καταβολής των επικουρήσεων του ΛΕΠΕΤΕ.


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates